Με θέμα το μέλλον του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος Χανς-Γκέοργκ Μάασεν συνεδριάζουν εδώ και λίγη ώρα στην Καγκελαρία η Μέρκελ με τους αρχηγούς των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, Αντρέα Νάλες (SPD) και Χορστ Ζεεχόφερ (CSU).

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον γερμανικό Τύπο, η Καγκελάριος έχει αποφασίσει να απομακρύνει τον κ. Μάασεν από την θέση στην οποία βρίσκεται από το 2012, μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε όταν ουσιαστικά την διέψευσε, δηλώνοντας ότι στο Κέμνιτς της Σαξονίας δεν υπήρξε κανένα «ανθρωποκυνηγητό» ακροδεξιών εναντίον μεταναστών. Την αποπομπή του ζητεί επίμονα και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ενώ, αντιθέτως, την στήριξή του στο πρόσωπό του εκφράζει ο πολιτικός του προϊστάμενος, υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Όπως ανέφερε μάλιστα η εφημερίδα Bild, της συνάντησης των τριών αρχηγών προηγήθηκε τετ-α-τετ της κυρίας Μέρκελ με τον κ. Ζεεχόφερ.

Αναφερόμενη στα πιθανά σενάρια έκβασης της σημερινής σύσκεψης, η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι στον κ. Μάασεν ενδέχεται να προσφερθεί θέση υφυπουργού Εσωτερικών, κάτι που θα ισοδυναμούσε με προαγωγή και δεν θα άφηνε αδιάφορο το SPD ή θέση συμβούλου στο υπουργείο Εσωτερικών.

18/09/2018 18:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριάς Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ιρακινός ύποπτος για τη δολοφονία του 35χρονου Γερμανού στο Κέμνιτς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: