Καυστικός Γιούνκερ κατά Σαλβίνι: Το ΕΛΚ δεν τον χρειάζεται έχει τον Ορμπάν, είναι αρκετό




Μετά από την σημερινή του ομιλία του στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησε με σειρά απεσταλμένων ευρωπαϊκών εφημερίδων, μεταξύ των οποίων και με δημοσιογράφο της ιταλικής εφημερίδας La Stampa.

«O Ματτέο Σαλβίνι είπε ότι κάθε φορά που ανοίγω το στόμα μου, του φέρνω ψήφους. Εγώ δεν θέλω να είμαι χρήσιμος στον Σαλβίνι αλλά στην Ιταλία», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Παράλληλα, τόνισε με νόημα ότι «δεν βλέπει κανένα λόγο για τον οποίο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα έπρεπε να αναπτύξει σχέσεις με τον γραμματέα της Λέγκα», από την στιγμή που «έχει ήδη στα μέλη του τον Όρμπαν και αυτό είναι αρκετό».

Ο Γιούνκερ δήλωσε επίσης στην La Stampa ότι την Τρίτη το βράδυ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, διότι στην Ιταλία κάποιοι ανησυχούσαν ότι κατά την σημερινή του ομιλία, ο πρόεδρος της Κομισιόν, θα μπορούσε να καταφερθεί κατά της κυβέρνησης της Ρώμης.

«Νόμιζαν ότι θα αντιδρούσα με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Επιτροπή δέχονται επιθέσεις από την ιταλική κυβέρνηση», είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον φίλο μου τον Τζουζέπε, αλλά κάθε τόσο μένω άναυδος με την ρητορική με την οποία παίζει μέρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τουλάχιστον ένας από τους δυο αντιπροέδρους της κυβέρνησης, με τις συνεχείς επιθέσεις τους κατά των Βρυξελλών. Είναι κάτι που δεν βοηθά την Ιταλία» τόνισε, τέλος, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
12/09/2018 23:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: