Κανονικά οι μαθητές τη Δευτέρα στα σχολεία της Κύπρου: Υψηλό ποσοστό δασκάλων ζητά απεργίες

File Photo: Μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.ΚΥΠΕ,ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Τα μέλη της ΠΟΕΔ με ποσοστό 94,52% εξουσιοδότησαν την ηγεσία της Οργάνωσης να διαχειριστεί την κρίση που προέκυψε στην Παιδεία μετά τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου, χωρίς να αποκλείονται τα απεργιακά μέτρα.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ασφαλώς μας ικανοποιεί και στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα. Οφείλουμε να πούμε ξεκάθαρα δεν θα θεωρείται αποτέλεσμα νίκης, αλλά αποτέλεσμα ευθύνης. Οι στιγμές είναι οριακά κρίσιμες και όσο πιο προσγειωμένοι, φειδωλοί και νηφάλιοι είμαστε, και παρουσιαζόμαστε νηφάλιοι και ήρεμοι, τόσο περισσότερη ελπίδα για έξοδο από το αδιέξοδο δίνουμε. Κρατούμε δηλαδή ένα ανοικτό παράθυρο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού και πρόσθεσε πως «τη Δευτέρα έρχονται στο σχολείο τα παιδιά, τα παιδιά μας, και εμείς οι εκπαιδευτικοί θα τα προστατέψουμε από τις διαφορές εμάς των μεγάλων. Δεν δεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε τα παιδιά να στερηθούν τη χαρά των πρώτων ημερών».
«Παρά την πικρία που αισθανόμαστε αυτό το διάστημα, την απογοήτευση, εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι θα υποδεχθούμε τα παιδιά με χαμόγελο και διάθεση», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal