Ιστορική συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρίας Θεόδωρου με τον Κόπτη Πατριάρχη Ταουάντρος




Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η πρώτη επίσκεψη του Κόπτη Πατριάρχη Ταουάντρος Β΄ στην πρώτη έδρα του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθώς και η ιδιαίτερα εγκάρδια και θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου, ο Κόπτης Προκαθήμενος Ταουάντρος Β΄, κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι της Πέμπτης, 30 Αυγούστου, συνοδευόταν από τους εν Αλεξανδρεία συνεργάτες του, Βοηθούς Επισκόπους κ.κ. Παύλο και Ιλαρίωνα και από δύο Πρεσβυτέρους.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος μίλησε με λόγια αγάπης για τον Κόπτη Πατριάρχη και την Εκκλησία αυτή που μετράει εκατομμύρια πιστούς στη Χώρα του Νείλου, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Είστε, Μακαριώτατε, ο πιο πονεμένος θρησκευτικός ηγέτης, διότι χάνετε τα παιδιά σας σε καιρό ειρήνης, σε αυτόν τον παράλογο πόλεμο του απεχθούς φανατισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».

Παράλληλα, οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες μίλησαν για την προγραμματιζόμενη διοργάνωση, κατά τον Οκτώβριο του 2019, συνάντησης στην Αίγυπτο όλων των Αρχηγών Χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, προκειμένου να συζητήσουν τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τις Χριστιανικές Εκκλησίες.

Από την πλευρά του, ο Κόπτης Πατριάρχης ευχαρίστησε για τη θερμότατη υποδοχή και φιλοξενία, λέγοντας πως αυτές οι «συναντήσεις αγάπης» συσφίγγουν τις σχέσεις των χριστιανών, στις δύσκολες αυτές εποχές. Και εξήρε το έργο και την προσφορά του Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου στην Ιεραποστολή, σε ολόκληρη την Αφρικανική Ήπειρο.

Τέλος, και μετά την ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στους δύο Προκαθημένους, ο Κόπτης Πατριάρχης κ.κ. Ταουάντρος (Θεόδωρος) ξεναγήθηκε στους χώρους του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πατριαρχικό Σκευοφυλάκιο και τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ ακολούθως, παρεκάθησε σε πρόγευμα στην Πατριαρχική Τράπεζα, μαζί με τη Συνοδεία του.

ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας
Αίγυπτος/ΚΑΪΡΟ
01/09/2018 19:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: