Η ΝΔ ψήφισε κατά του Ορμπαν, αλλά στελέχη της στηρίζουν κάποιες θέσεις του, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ




Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της ΝΔ στο ΕΚ σχετικά με την ψηφοφορία για την Ουγγαρία, μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συμφωνούν με θέσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Μπορεί, σήμερα, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να στοιχήθηκε με την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφορικά με την ενεργοποίηση της διαδικασίας επιβολής κυρώσεων κατά της Ουγγαρίας, η στάση της, όμως, θα ήταν πιο πειστική αν συνοδευόταν και από μια έμπρακτη καταδίκη θέσεων του Β. Ορμπαν με τις οποίες συμφωνούν κορυφαία μέλη της ΝΔ, όπως αυτές για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό.

Θα περιμέναμε από τη ΝΔ, όχι μόνο να ψηφίζει κατά του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, ο οποίος παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος Δικαίου στη χώρα του, αλλά και να καταδικάζει δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της που ζητούν «θεσμική προστασία» για να μην ξαναβγεί αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, δεν θέλουν «να χαρίσουν τον δικτάτορα Μεταξά στη Χρυσή Αυγή», αλληλογραφούσαν με τον δικτάτορα Παττακό, δε θέλουν κοινωνιολογία στα σχολεία «για να μη γίνουν αριστερά τα παιδιά», ομνύουν στο ασφαλιστικό Πινοσέτ.

Καταλαβαίνουμε, βέβαια, ότι ζητάμε πολλά από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, άλλωστε, αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών, όπως κι ο κ. Όρμπαν…

Η ΝΔ αντί να συζητά αποχωρεί και καταγγέλλει λέει ο Κοτζιάς: Αναγκαίος θεσμός το Συμβούλιο Ασφαλείας

12/09/2018 18:39
ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: