Η Μέι απευθύνεται στο κόμμα της: Μην παίζετε πολιτικά παιχνίδια με το σχέδιο μου για Brexit




Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατηγόρησε τους επικριτές των σχεδίων της για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι παίζουν «πολιτικά παιχνίδια» με το μέλλον της Βρετανίας και υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση των Times.

Σε μια άλλη συνέντευξη που δημοσιεύεται δίπλα σε εκείνη της πρωθυπουργού στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον ενέτεινε την επίθεση του εναντίον της Μέι, χαρακτηρίζοντας τα σχέδια της για Brexit «ανισόρροπα».

Αμφισβητώντας τη δέσμευση της βρετανίδας πρωθυπουργού για αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ο Τζόνσον δήλωσε «σε αντίθεση με την πρωθυπουργό, εγώ έκανα εκστρατεία για το Brexit».

Η Μέι τονίζει ότι οι προτάσεις της που εμπεριέχονται στο σχέδιο που έχει γίνει γνωστό με την ονομασία «Τσέκερς» αποτελούν τη μόνη βιώσιμη επιλογή.

Η αβεβαιότητα που επικρατεί, μόλις έξι μήνες πριν από την αναμενόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του 2019, και το αδιέξοδο στις συνομιλίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το «διαζύγιο» ΕΕ – Βρετανίας έχουν προκαλέσει ανησυχίες σε επιχειρήσεις για την περίπτωση μη συμφωνίας που ενδεχομένως να οδηγήσει σε δασμούς και καθυστερήσεις στα σύνορα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, United Kingdom

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: