Η κατάθεση της Φορντ δεν θα με επηρεάσει αρνητικά για τον Κάβανο, δηλώνει ο Λίντσεϊ Γκράχαμ




O Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα Λίντσεϊ Γκράχαμ, δήλωσε ότι δεν αναμένει να επηρεαστεί αρνητικά για την υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ακόμη κι αν ακούσει την κατάθεση της Κριστίν Μπλάζι Φορντ, μεταδίδει το CNN.

Η Φορντ έχει καταγγείλει ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον Κάβανο, την περίοδο που ήταν μαθητές στο γυμνάσιο.

“Τι θα πρέπει να κάνω; Να προχωρήσω και να καταστρέψω την ζωή αυτού του ανθρώπου επί τη βάσει μιας καταγγελίας;” αναρωτήθηκε ο Γκράχαμ στην εκπομπή “Fox News Sunday.”

Ο ίδιος, πρόσθεσε, “Θα είμαι ειλικρινής. Εκτός κι αν υπάρξει κάτι πιο επιβαρυντικό. Όχι, δεν θα καταστρέψω την ζωή του δικαστή Κάβανο γι’ αυτό. Ωστόσο, η ίδια, θα πρέπει να βγει μπροστά. Θα πρέπει να έχει το λόγο της και θα αντιμετωπιστεί με σεβασμό,” ξεκαθάρισε ο Γκράχαμ.

Ο γερουσιαστής είναι μέλος στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, η οποία και διεξάγει συνομιλίες με τους δικηγόρους της Φορντ, σχετικά με μία κατάθεση δική της και του Κάβανου. Η ίδια έχει καταγγείλει ότι ο δικαστής της επιτέθηκε σεξουαλικά στην διάρκεια ενός πάρτι, ενώ φοιτούσαν στο γυμνάσιο.

Ο Κάβανο από την πλευρά του αρνείται κατηγορηματικά τον ισχυρισμό της.

Ο εφέτης από την Ουάσινγκτον έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής προκειμένου να αντικρούσει τον ισχυρισμό, ενώ οι δικηγόροι της Φορντ δήλωσαν ότι η ίδια, έχει αποδεχτεί την πρόσκλησή των γερουσιαστών προκειμένου να καταθέσει.

Όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη της αναφερόμενης επιτροπής είναι άντρες, ενώ ο Γκράχαμ υπερασπίστηκε την ιδέα να υπάρχει μία γυναίκα δικηγόρος, η οποία θα μπορούσε να απευθύνει ερωτήσεις στην Φορντ.

“Λοιπόν έχουμε 11 πολιτικούς που δεν έχουν συμμετοχή σε μία δίκη για τα τελευταία περίπου 20 χρόνια. Νομίζω ότι θα ήταν πραγματικά έξυπνο να έχουμε κάποιον που θα έρθει και θα γνωρίζει τι πραγματικά γίνεται, θα απευθύνει τις ερωτήσεις και θα εκπέμπει σεβασμό,” τόνισε ο ίδιος.

Ο Γκράχαμ δήλωσε επίσης ότι λυπάται για την Φορντ, η οποία, όπως είπε ο ίδιος, “χρησιμοποιήθηκε” από τους αντιπάλους του Κάβανο και του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κι επανέλαβε ότι θέλει να την ακούσει, τονίζοντας ότι δεν εκτιμά πως η θέση του θα αλλάξει, όπως και η ψήφος του.

“Θα την ακούσω, αλλά δεν θα παίξω κάποιο παιχνίδι εδώ, να σας πω και πάλι ότι αυτό μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την ζωή του. Αν κάτι δεν αλλάξει, αυτό δεν θα γίνει από εμένα,” τόνισε ο γερουσιαστής.

24/09/2018 11:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: