Η απάντηση της Σκοτλαντ Γιάρντ στην Ζαχάροβα για τις ασύμβατες φωτογραφίες των υπόπτων

A police car drives past the City Stay hotel in Bow, east London, Britain, 05 September 2018 where Russians Alexander Petrov and Ruslan Boshirov stayed during the Salisbury poison attack and where traces of Novichok nerve agent where found in a room. EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA
Η Σκοτλαντ Γιάρντ έδωσε τη δική της εξήγηση για την ταυτόχρονη εμφάνιση σε διαφορετικές φωτογραφίες των δύο ανδρών που φέρονται ως ύποπτοι για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια , υποστηρίζοντας ότι καταγράφηκαν από δύο διαφορετικές κάμερες κατά την έξοδο τους από την ζώνη ασφαλείας του αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

Την δήλωση αυτή έκανε στον ανταποκριτή του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ.

«Πέρασαν από δύο διαφορετικές εξόδους την ίδια ακριβώς στιγμή. Είναι δύο διαφορετικές κάμερες», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Όταν εγκαταλείπετε την ζώνη ασφαλείας του αεροδρομίου, υπάρχουν διάφορες έξοδοι, μέσω των οποίων πρέπει να περάσετε. Πλησιάζετε τις εξόδους αυτές, η μία πηγαίνει αριστερά , η άλλη προς τα δεξιά . Εάν περάσετε από αυτές τις εξόδους μαζί, θα σας καταγράψουν διαφορετικές κάμερες» ήταν η εξήγηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα βρήκε κάποιες ασυμβατότητες στις φωτογραφίες των δύο υπόπτων για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, τις οποίες έδωσε στην δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία.

Η Ζαχάροβα, μιλώντας στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία-1», επέστησε την προσοχή σε δύο φωτογραφίες με τους δύο ύποπτους Ρώσους, οι οποίες τραβήχτηκαν στις 2 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Αναφερόμενη στην ασυμβατότητά τους είπε ότι τραβήχτηκαν «στο ίδιο ακριβώς σημείο, στον ίδιο και αυτό διάδρομο, την ίδια ακριβώς ώρα, ακόμη και στο ίδιο δευτερόλεπτο» και προσέθεσε ότι «αυτό σημαίνει ότι είτε είναι ανακόλουθες ως προς την ημερομηνία και την ακριβή ώρα, είτε συμβαίνει οι συνεργάτες της GRU (υπηρεσία κατασκοπείας του στρατού – σ.σ) να έχουν μάθει να περπατούν ταυτόχρονα».

Αρνείται η Μόσχα ανάμιξη σε οποιοδήποτε επίπεδο στην υπόθεση Σκριπάλ και επικρίνει την Βρετανία

06/09/2018 20:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
Λονδίνο, Βρετανία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal