Γερμανός αξιωματικός κατασκόπευε υπέρ της Τουρκίας: Νέα σύννεφα για τον Ερντογάν




Μια νέα υπόθεση κατασκοπείας επιβαρύνει τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας, την στιγμή που ξεκινά σήμερα το απόγευμα η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στο Βερολίνο.

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Ταγκεσπίγκελ, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταφέρει να στρατολογήσουν αξιωματικό της γερμανικής αστυνομίας, ο οποίος είχε ως αποστολή του να ενημερώνει για τους τόπους κατοικίας και τις κινήσεις εξόριστων Τούρκων μελών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι και ζουν στη Γερμανία.

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες –όπως αναφέρει το ρεπορτάζ- είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον Γερμανό αξιωματικό της αστυνομίας και διαπίστωσαν πως αυτός παρέδιδε τις πληροφορίες που συνέλεγε σε Τούρκο διπλωμάτη, που υπηρετεί στην Πρεσβεία της Τουρκίας στο Βερολίνο.

Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν πως ο Τούρκος διπλωμάτης είναι μέλος των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του.

Την ίδια ώρα, οι γερμανικές αρχές έχουν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Βερολίνο, καθώς σήμερα αργά το μεσημέρι αναμένεται να αφιχθεί ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ήδη, η οργάνωση «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αίτημα την απελευθέρωση των δημοσιογράφων που βρίσκονται κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές.

Ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους τουρκικών οργανώσεων της Γερμανίας, ενώ αύριο θα έχει γεύμα εργασίας με την Καγκελάριο Μέρκελ και θα παρευρεθεί σε δεξίωση που διοργανώνει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγιερ.

Σε δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει πως σκοπός της επίσκεψης του είναι η εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας του με τη Γερμανία.

Από την άλλη πλευρά σε σημερινές του δηλώσεις, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίκαελ Ροτ σημείωσε πως απομένουν ακόμη πολλά να γίνουν μέχρι την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
27/09/2018 11:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: