Φιλική νίκη ΠΑΟΚ 71-62 στην Κωνσταντινούπολη, με απουσίες απέναντι στην Μπαχτσεσεχίρ




Με θεατές, αναγκαστικά, από τον πάγκο τους Φιλ Γκος, Θοδωρή Ζάρα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε σήμερα, σε φιλικό επίπεδο, στην Κωνσταντινούπολη, της Μπαχτσεσεχίρ με 71-62.

Ηταν το δεύτερο τεστ για τον «Δικέφαλο» απέναντι στην τουρκική ομάδα, μετά την πρώτη μεταξύ τους δοκιμασία, στον ίδιο αγωνιστικό χώρο, το απόγευμα του Σαββάτου (22/9). Η αποστολή των «ασπρόμαυρων» αναμένεται να επιστρέψει αύριο στη Θεσσαλονίκη, οπότε και θα υποβληθεί σε εξετάσεις ο Γκος για τον τραυματισμό που υπέστη, στο δεξί γόνατο, στο πρώτο φιλικό με την Μπαχτσεσεχίρ.

Ο Ζάρας έμεινε σήμερα εκτός δράσης, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις, ενώ λίγο χρόνο συμμετοχής στο ματς πήρε ο Σταύρος Σχίζας, εξαιτίας του τραυματισμού στο δεξί πόδι, που αποκόμισε στο παιχνίδι του Σαββάτου με τους Τούρκους.

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο από την αρχή της αναμέτρησης (3′ 10-2). Προηγήθηκε με +16 (30-14), στα μισά της δεύτερης περιόδου, απόσταση που «ανέβηκε» στο +17 στο 30′ (61-44). Η διαφορά παρέμεινε, σταθερά, σε διψήφιο νούμερο και στο τέταρτο δεκάλεπτο (35′ 64-52, 38′ 71-57), με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 71-62.

Για τον τρόπο που αντέδρασε ο ΠΑΟΚ στο σημερινό, δεύτερο μέσα σε δύο μέρες, φιλικό παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στην Μπαχτσεσεχίρ στάθηκε ο Δημήτρης Μενουδάκος.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο της ομάδας, τοποθετήθηκε, μετά το ματς, αναφέροντας: «Αυτό που κρατάμε και αυτό που θέλαμε να δούμε, από τον σημερινό αγώνα, είναι η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα. Περιμέναμε μετά τη χθεσινή, πολύ μέτρια, εμφάνισή μας να αντιδράσουμε, όσες δικαιολογίες και αν υπάρχουν, καθώς δε στεκόμαστε σε αυτές. Η ομάδα αντέδρασε, κυρίως μέσα από την άμυνα και φάνηκε ξεκάθαρα στον τομέα των ριμπάουντ, τα οποία δείχνουν τη θέληση που έχει ένας παίκτης για να πάει στην μπάλα. Είχαμε σχεδόν 50 ριμπάουντ απέναντι σε μια ομάδα, η οποία παίζοντας με πολλά σουτ, όπως οι περισσότερες ομάδες του Στέφανου Δέδα, δυσκολεύουν τον αντίπαλο να πάρει το ρμπάουντ και αναγκάζουν περισσότερους παίκτες να εμπλακούν στο κυνήγι τους».

Κατέληξε ο Μενουδάκος, επισημαίνοντας: «Δε θέλουμε να έχουμε καμία δικαιολογία όταν μιλάμε για την ομάδα μας. Πιστεύω ότι η απουσία του Φιλ Γκος (σ.σ. λόγω του τραυματισμού που υπέστη στην πρώτη δοκιμασία με τους Τούρκους), ο οποίος είναι αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης μας, συσπείρωσε την ομάδα και έκανε όλους τους παίκτες να βγουν μπροστά και να παίξουν λίγο καλύτερα από όσο μπορούν. Θεωρώ ότι η απουσία του ήταν κίνητρο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, κάθε μέρα για εμάς, είναι ένα καινούριο παιχνίδι».

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 32-39, 44-61, 62-71

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ (Στέφανος Δέδας): Ράουτινς 3 (1), Ντι Τζέι Γουάιτ 19 (1), Αλτιντιγκ 6 (1), Οζντεμίρ, Τουρνά 1, Οζκάν 6 (1), Γιαπάρ 4, Μπαμπ 15 (3), Κολόμ, Σλότερ 6, Πρέλντζιτς 2.

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 10 (2), Μορέιρα 11, Χρυσικόπουλος 5 (1), Σχίζας 2, Κόνιαρης 6 (1), Μαργαρίτης 4, Πόουπ 16, Χάτσερ 13 (3), Γκάρετ 4.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
23/09/2018 18:39

Εύκολη νίκη της Ξάνθης με 3-0 τον ΟΦΗ στα Πηγάδια: Ο Γέντρισεκ και τα τρία γκολ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: