Φιλική ήττα του ΠΑΟΚ στο μπάσκετ από την Μπαχτσεσεχίρ: Τραυματίσθηκαν Γκος και Σχίζας




Με δυσάρεστο τρόπο «πλήρωσε» ο ΠΑΟΚ το φιλικό παιχνίδι που έδωσε στην Κωνσταντινούπολη, με αντίπαλο την Μπαχτσεσεχίρ. Στη διάρκεια της αναμέτρησης, τραυματίστηκαν ο Φιλ Γκος και ο Σταύρος Σχίζας, για την κατάσταση των οποίων εκφράζεται ανησυχία από τους «ασπρόμαυρους».

Ο Αμερικανός γκαρντ αποχώρησε με έντονους πόνους στο δεξί γόνατο, στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ενώ ο Ελληνας γκαρντ άφησε το παρκέ, στο τέταρτο δεκάλεπτο, εξαιτίας διαστρέμματος στο δεξί πόδι.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο «Δικέφαλος» ήταν πίσω στο σκορ από τα πρώτα λεπτά του ματς και ηττήθηκε με 89-79. Η διαφορά για τους Τούρκους, στην τελευταία περίοδο, έφτασε μέχρι και το +21 (77-56).

Το σημερινό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Αύριο το μεσημέρι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν, εκ νέου, σε αναλόγου χαρακτήρα δοκιμασία. Υπενθυμίζεται, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τους Γιάννη Αθηναίου, Απόλλων Τσόχλα και Τζόρντιν Ουίλιαμς.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 51-38, 68-54, 89-79

ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ (Στέφανος Δέδας): Ράουτινς 10 (2), Ντι Τζέι Ουάιτ 5 (1), Αλτιντιγκ 4, Οζντεμίρ 1, Κάντιτιζ 2, Τουρνά 3, Οζκάν 6 (2), Γιάπαρ 7, Μπαμπ 8 (2), Κόλομ 26 (3), Σλότερ 8, Πρέλντζιτς 9.

ΠΑΟΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 4, Μορέιρα 8, Χρυσικόπουλος 4, Σχίζας 5, Κόνιαρης 9 (3), Μαργαρίτης 8, Ζάρας 9 (2), Πόουπ 2, Χάτσερ 15 (2), Γκάρετ, 6, Γκος 9 (3).

Χαραλαμπίδης: «Η σκέψη μας είναι στον Γκος»

Στο τραυματισμό που υπέστη ο Φιλ Γκος εστίασε μετά το σημερινό, πρώτο φιλικό τεστ του ΠΑΟΚ, στην Κωνσταντινούπολη, με την Μπαχτσεσεχίρ, ο Κώστας Χαραλαμπίδης. Ο βοηθός προπονητή του «Δικεφάλου» τόνισε, εμφατικά, πως η σκέψη όλων στην ομάδα είναι στον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις με την επιστροφή της αποστολής, τη Δευτέρα (24/9), στη Θεσσαλονίκη, ώστε να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης στο δεξί του γόνατο.

«Για μένα, αυτά τα φιλικά με την Μπαχτσεσεχίρ, στην Κωνσταντινούπολη, είναι ένα είδος προσαρμογής που πρέπει να κάνουμε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ταξιδέψαμε και παίξαμε αγώνα την ίδια μέρα και αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε. Αγωνιστικά, δεν ανταποκριθήκαμε στο μέγιστο βαθμό, αλλά σίγουρα είδαμε πράγματα που θα πρέπει να διορθωθούν. Έχουμε μπροστά μας ένα διάστημα που πρέπει να δουλέψουμε σε κάποιες λεπτομέρειες που δεν εφαρμόζονται με τον τρόπο που θέλουμε, αλλά σίγουρα το επίπεδο ετοιμότητας μας δεν ήταν αυτό που επιθυμούμε», ανέφερε, αρχικά, ο Χαραλαμπίδης.

Πρόσθεσε λέγοντας: «Το πλέον σημαντικό, πέρα από το αποτέλεσμα στο παιχνίδι (σ.σ. ήττα με 89-79), είναι ο τραυματισμός του Γκος. Θα πρέπει να έχουμε όλοι την υγεία μας και να είμαστε καλά. Ο Γκος έχει έναν τραυματισμό που δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι σοβαρός ή όχι και αυτό είναι πρόβλημα. Πρέπει να δούμε τα δεδομένα του τραυματισμού του και η αλήθεια είναι πως η σκέψη μας, αυτήν την στιγμή, πέρα από τον αγώνα, είναι και με τον Φιλ».

22/09/2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: