Έτσι συνελήφθησαν οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί στον Έβρο: Ο Ακάρ τηλεφώνησε στον Καμμένο




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Η Ελλάδα δεν χειρίστηκε την υπόθεση όπως οι Τουρκικές στρατιωτικές αρχές, αυτό διαμηνύουν ανώτατοι Αξιωματικοί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Η χώρα μας σε αντίθεση με το τουρκικό σόου μέσω των ΜΜΕ, επέλεξε το μεθοριακό επεισόδιο να λήξει όπως γινόταν και στο παρελθόν, σε επίπεδο τοπικών διοικητών, σε συνομιλία του Αρχηγού ΓΕΣ με τον ομόλογο του και σε πολιτικό επίπεδο να δοθούν από την πλευρά της γειτονικής χώρας οι εξηγήσεις του λάθους προς τον Έλληνα υπουργό.

Η εκμετάλλευση ενός τέτοιου περιστατικού δεν θα είχε καμία απολύτως αξία και η Ελλάδα δεν λειτουργεί αντεκδικητικά τόνισε ανώτατη πηγή από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Όπως λέγαμε και στην περίπτωση Μητρετώδη- Κούκλατζη, τέτοια περιστατικά πάντα υπήρχαν κατά διαστήματα και θα υπάρχουν και στο μέλλον και γι’ αυτό τον λόγο η συνομιλίες ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους Αξιωματικούς στην περιοχή, φυσικά και μπορούν να λύσουν οποιοδήποτε τέτοιο θέμα ανακύπτει.

Για αυτό τον λόγο λίγη ώρα μετά τις έξι το απόγευμα της Κυριακής ο Τούρκος Αξιωματικός και ο Υπαξιωματικός συνοδευόμενοι από Έλληνες Αξιωματικούς του Δ’ Σώματος Στρατού κι αφού την τελική τηλεφωνική επαφή έκανε ο ίδιος ο Στρατηγός του Σώματος, πέρασαν την γέφυρα των Κήπων για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Πως έγινε η σύλληψη των δυο Τούρκων στις Φέρες

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείο Στρατού στις 11:00 το πρωί και στην περιοχή ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και σε απόσταση 150 μέτρων από την οριογραμμή (σσ στη θέση Μελισσοκομείο) εντοπίστηκε ένας Τούρκος έφεδρος αξιωματικός, που έφερε τον οπλισμό του χωρίς πυρομαχικά. Τρεις ώρες αργότερα συνελήφθη και ο δεύτερο Τούρκος στρατιωτικός (δόκιμος έφεδρος αξιωματικός), χωρίς οπλισμό και πυρομαχικά.

Οι πρώτος συλληφθείς υποστήριξε εγγράφως πως έχασε τον προσανατολισμό του με αποτέλεσμα να μπει στο ελληνικό έδαφος, ενώ ο δεύτερος εξήγησε πως βρέθηκε εκεί αναζητώντας τον πρώτο.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε κοντινό φυλάκιο προς το χωριό Δορίσκος του Έβρου που κρατήθηκαν. Εκεί εξετάστηκαν από τους αρμόδιους Αξιωματικούς που είχαν σπεύσει στο φυλάκιο και στη συνέχεια ξεκίνησε ένας «ημι- μαραθώνιος» διαβουλεύσεων ανάμεσα σε Έβρο- Αθήνα- Τουρκία. Το απόγευμα ύστερα από τις εξηγήσεις που δόθηκαν από την Τουρκία οδηγηθήκαν στους Κήπους του Έβρου και να παραδοθούν στους Αξιωματικούς της χώρας τους.

Πίσω στην Τουρκία οι δύο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από ελληνική περίπολο στον Έβρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: