Μαχαίρωσαν υποψήφιο για την προεδρία στην Βραζιλία: Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση




Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι ενώ βρισκόταν σε προεκλογική περιοδεία ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε ο γιος του, Φλάβιο, μέσω του Twitter. Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν ύποπτο που φέρεται ότι μαχαίρωσε τον υποψήφιο, αλλά δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία του υπόπτου.

Ο Μπολσονάρου έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Νωρίτερα, ο γιος του, Φλάβιο, διαβεβαίωνε μέσω του Twitter ότι ο πατέρας του είναι καλά και ότι το τραύμα που φέρει είναι επιφανειακό.

Στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Globo TV από τη στιγμή της επίθεσης, διακρίνεται ο Μπολσονάρου, ενώ των μεταφέρουν στους ώμους οι υποστηρικτές του, εν μέσω ενός μεγάλου πλήθους στην πόλη Ζουίζ ντε Φόρα. Κάποια στιγμή, ο πολιτικός βγάζει μια κραυγή πόνου, ενώ κάποιος τον μαχαιρώνει στην κοιλιακή χώρα, και μετά πέφτει προς τα πίσω, στα χέρια όσων τον τριγυρίζουν. Περνούν μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβει το πλήθος τι έχει συμβεί αλλά αμέσως μετά τον απομακρύνουν γρήγορα από το σημείο.

Ο Φερνάντο Χαντάντ, που πιθανότατα θα είναι ο υποψήφιος του Κόμματος των Εργατών στις προεδρικές εκλογές, χαρακτήρισε “ντροπή” και “φρικαλεότητα” την επίθεση.

Ο Μπολσονάρου έχει θέσει στο επίκεντρο της εκστρατείας του την αποκατάστατη του “νόμου και της τάξης” και την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα του. Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να μπορούν να σκοτώνουν κατά βούληση τους ύποπτους εμπόρους ναρκωτικών και άλλους εγκληματίες ενώ επαίνεσε τη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους.

Στις δημοσκοπήσεις, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, προηγείται με ποσοστό 22%. Ωστόσο, θα τον κέρδιζαν με άνεση σχεδόν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

06/09/2018 22:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ρίο ντε Ζανέιρο, Βραζιλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: