Επικοινωνία Πομπέο, με Τσαβούσογλου και Λαβρόφ για την Συρία: Κοινή ανησυχία για τρομοκρατική δράση




Οι ΗΠΑ συμμερίζονται την ανησυχία της Ρωσίας για την παρουσία τρομοκρατικών ομάδων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και είναι έτοιμες να να εργαστούν για την επίλυση του προβλήματος, ανέφερε ο Μάικ Πομπέο σε δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.

“Αυτό είναι μία ειλικρινής δήλωση”, ανέφερε ο Πομπέο.”Μοιραζόμαστε τις ανησυχίες τους για την τρομοκρατική δράση που προέρχεται από την βόρεια-βορειοδυτική Συρία. Συμφωνούμε απολύτως (σ.σ. με την Ρωσία) πως υπάρχουν τρομοκράτες σε αυτές τις θέσεις και είναι αναγκαίο να δράσουν ώστε να μην εξαχθεί τρομοκρατία στον υπόλοιπο κόσμο”, ανέφερε.

Σύμφωνα με το TASS, ο Πομπέο σημείωσε πως είχε δει “τις αναφορές για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και αυτούς του συριακού καθεστώτος” που έγιναν στην Ιντλίμπ. Και συζήτησε το θέμα με τον Τούρκο και τον Ρώσο ομολογό του Τσαβούσογλου και Λαβρόφ: ” Ελπίζουμε πως το θέμα θα λυθεί μέ την διπλωματική οδό”.

“Δεν είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές αθώων πολιτών και δημιυργώντας μία ανθρωπιστική κρίση”.

Ο Μάικ Πομπέο υπογράμμισε την ανησυχία των ΗΠΑ για την πιθανή χρήση χημικών από το συριακό καθεστώς, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του.

Πηγή: TASS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: