Eνημερωτική εκδήλωση για τον θεσμό της διαμεσολάβησης με τίτλο: «Διαμεσολάβηση: Η πραγματικότητα των ΗΠΑ και οι εξελίξεις στην Ελλάδα», συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης ∆ιαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) και το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης (ΙΚΔΘ).
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ήταν η Nancy L. Schultz, Kennedy Professor of Dispute Resolution, Director- Advocacy and Dispute Resolution Emphasis Program, Director – Competitions Program, η οποία δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα στην Αμερική το 90% των διαφορών διευθετούνται πριν φθάσουν στο δικαστήριο, καθώς η διαμεσολάβηση ως διαδικασία είναι χρονικά και οικονομικά πιο συμφέρουσα συγκρινόμενη με τη δικαστική οδό. Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί, όπου μόνο για το 2016 οι διαμεσολαβητές αριθμούσαν τους 7800, ένα νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει στους 8700 το 2026, εκ των οποίων 900 διαμεσολαβητές είναι μόνο στην Καλιφόρνια».
Στο πάνελ συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις του θεσμού της διαμεσολάβησης τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τονίστηκε η σημασία του ρόλου των Συντονιστών καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών και οι παρεμβάσεις του ΟΠΕΜΕΔ.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του αμερικανικού περιπτέρου.
17/09/2018 12:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα