«Είμαι πολύ χαρούμενος για την ένταξή μου στον Ήφαιστο», δήλωσε ο Χαριτόπουλος




Τις μετακομίσεις δεν τις φοβήθηκε ποτέ. Δεν έκανε και λίγες στη διάρκεια της πολυετούς διαδρομής του στα γήπεδα, εντός και εκτός συνόρων. Στην προκειμένη, το ζήτημα είναι ελαφρώς πιο… ζόρικο, καθώς η αλλαγή «κοστίζει» στη σύζυγό του (σ.σ. «θυσιάζει» δικά της επαγγελματικά βήματα), χωρίς, όμως, εκείνη και τα δύο τους παιδιά, δε θα σκεφτόταν επ’ ουδενί τη μετακίνηση. Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος ετοιμάζει αποσκευές για τη Λήμνο, για τη θητεία του, τη νέα αγωνιστική σεζόν στη Basket League, με τον Ηφαιστο, με τη φανέλα του οποίου έκανε το απόγευμα του Σαββάτου (15/9) το ανεπίσημο ντεμπούτο, σε φιλικό παιχνίδι, στο PAOK Sports Arena, με τον ΠΑΟΚ.

Τεστ που φανέρωσε την… όρεξη που διακατέχει, τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα του, για την παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ηφαιστος κέρδισε στο ματς τον «Δικέφαλο», με ανατροπή στο φινάλε (71-68) και αυτό καταδεικνύει: «Την πρόθεσή μας να είμαστε ανταγωνιστικοί στο καινούργιο πρωτάθλημα», όπως τόνισε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο 35χρονος φόργουορντ. «Μου έλειψε η Α1», παραδέχτηκε, επιπλέον, εστιάζοντας σε προσωπικό επίπεδο, αν και η απουσία του από την Basket League, ήταν μόλις για μια περίοδο (σ.σ. θήτευσε πέρυσι στον Ηρακλή της Α2 κατηγορίας).

«Ηταν δυνατό το τεστ (σ.σ. τρίτο από την έναρξη της προετοιμασία του για τον Ηφαιστο), λόγω της ομάδας που αντιμετωπίσαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρό σύνολο, με κορμό που έχει διατηρήσει από πέρυσι, γνωρίζουν πως πρέπει να παίζουν. Δείχνει η προσπάθειά και το αποτέλεσμα που πήραμε, την πρόθεσή μας να είμαστε ανταγωνιστικοί στο καινούργιο πρωτάθλημα. Θέλουμε να “ χτίσουμε” πάνω σε αυτό, μέχρι εκεί όμως. Σε ένα φιλικό παιχνίδι γίνονται δοκιμές και από τους δύο προπονητές. Για μας δεν αλλάζει, ουσιαστικά, κάτι το ότι κερδίσαμε, τη δεδομένη χρονική στιγμή, τον ΠΑΟΚ. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύνολο που να είναι μεγάλο δυνατό, ανταγωνιστικό, σε όλα τα παιχνίδια», ήταν τα πρώτα λόγια του Χαριτόπουλου.

Πρόσθεσε επισημαίνοντας: «Δεν εγκαταλείψαμε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, ανατρέψαμε το εις βάρος μας σκηνικό στο τέλος και αυτό θα αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό μας. Στις προπονήσεις, ακόμη, γίνεται ακριβώς το ίδιο! Σε πρόγραμμα δύο ωρών, όλοι οι παίκτες δίνουν το 100% μέχρι τέλους, που σημαίνει πως κανείς δεν έχει τη διάθεση να αφήσει τίποτα, ούτε στην προπόνηση, ούτε στον αγώνα. Είναι κάτι που το έχει η ομάδα και πρέπει να το κρατήσει ως συνοδευτικό της. Οταν παίζεις και σε δύσκολη έδρα, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ακόμη πιο σημαντικό. Μακάρι να μη χρειαστεί να “ γυρίσουμε” ματς στη διάρκεια της σεζόν και να τα κερδίζουμε πιο εύκολα».

«Απίστευτη η οργάνωση στον Ηφαιστο»

Βιώνοντας τις πρώτες μέρες συνεργασίας με τον Ηφαιστο, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος έχει ξεκάθαρη άποψη για το σύλλογο και τη δουλειά που γίνεται εν όψει της νέας περιόδου.

«Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα έχει στηθεί πολύ καλά. Χρειάζεται, βέβαια, αυτό να το δείξουν και τα αποτελέσματα στη διάρκεια της χρονιάς. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και το τεχνικό επιτελείο έστησαν πέρυσι την ΑΕΚ, η οποία είχε πολλές επιτυχίες. Ξέρει να στήνει ομάδες ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Μέχρι τώρα φαίνεται πως λειτουργεί καλά το σύνολο μας. Είμαστε δυνατοί στην άμυνα, οι παίκτες όλοι έχουμε τη διάθεση να παλέψουμε για 40 λεπτά. Χρειάζεται να δουλέψουμε περισσότερο στο σετ παιχνίδι, στο πέντε πέντε, στο οποίο είναι φυσιολογικό, στην παρούσα φάση, να υστερούμε, καθώς έχουμε μια εντελώς καινούργια ομάδα. Δώδεκα παίκτες βρέθηκαν πριν από δέκα μέρες στο γήπεδο. Διότι, στην ουσία, δέκα μέρες παίζεται διπλό στην ομάδα. Εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης», είπε.

Σε προσωπικό επίπεδο, εξήγησε: «Γνωρίζω τι θέλει ο κόουτς. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ένταξή μου στο δυναμικό της ομάδας. Γίνεται ωραία προσπάθεια, ο σύλλογος είναι απίστευτα οργανωμένος. Αισθάνεσαι τυχερός, σαν παίκτης, όταν δουλεύεις σε έναν τέτοιο σύλλογο. Η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, έδειξαν ενδιαφέρον για ό,τι χρειάζομαι. Είναι φανταστικό αυτό να συμβαίνει στον Ηφαιστο. Δουλεύουν όλα σωστά, ώστε εμείς να έχουμε το μυαλό μας μόνο στο μπάσκετ.

Είμαι σε ηλικία που προσπαθώ να παίξω όσο καλύτερα μπορώ, έχω την εμπειρία. Πρέπει, από εκεί και πέρα, όσο γίνεται περισσότερο, να ανεβάσω επίπεδο, γιατί στην Α1 παίζω διαφορετική θέση (σ.σ. πάουερ φόργουορντ, στον Ηρακλή «έβγαλε» στη χρονιά ως σέντερ) και είναι κάτι που μου έχει λείψει. Οπότε, το απολαμβάνω κιόλας, δε αγχώνομαι στο να δείξω κάτι επιπλέον με την επιστροφή μου στην κατηγορία».

Αποτελώντας εκ νέου κομμάτι της μεγάλης κατηγορίας στο ελληνικό μπάσκετ, δεν έκρυψε πως: «Μου έλειψε αυτό, από την άποψη ότι στην Α1 μπορείς να βλέπεις περισσότερο μπάσκετ τακτικής, με παίκτες υψηλότερου επιπέδου, σε άλλη ταχύτητα. Μου αρέσει να το βλέπω και από έξω και από μέσα αυτό!».

«Εχει… ταυτότητα του ΠΑΟΚ»

Το περιβάλλον στο PAOK Sports Arena για τον Δημήτρη Χαριτόπουλο, κάθε άλλο παρά άγνωστο του είναι. Μιλώντας για τον ΠΑΟΚ, στις τάξεις του οποίου βρέθηκε, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, τρεις φορές (2006-2008, 2012-2013, 2015), εκτίμησε: «Ελειπαν από τη σύνθεσή του παίκτες, όπως έλειπαν και από μας. Είναι ομάδα που έχει ταυτότητα, διατήρησε αρκετές μονάδες στο ρόστερ από την περυσινή σεζόν, έχει το ίδιο προπονητικό τιμ . Νομίζω πως θα παρουσιαστεί αρκετά καλός στη σεζόν. Πολλοί πιστεύουν πως θα είναι ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη, μακάρι να μην έχει προβλήματα και να πάει καλά».

Για το νέο πρωτάθλημα στη Basket League, δε, υποστήριξε: «Πιστεύω πως θα είναι το ανταγωνιστικότερο στην Α1 τα τελευταία δέκα χρόνια. Αν εξαιρέσουμε τον Πανιώνιο, όχι, φυσικά, βάσει ονόματος, γιατί αυτό είναι τεράστιο, αλλά λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται και το ότι έχει καθυστερήσει στη στελέχωσή του, όλες οι υπόλοιπες ομάδες δείχνουν δυναμική. Ο ΠΑΟΚ, ο Αρης είναι δυνατοί, το ίδιο ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, το Περιστέρι έρχεται με ορμή, είναι οι ομάδες από τα νησιά που θέλουν να δηλώσουν προς τα έξω “ είμαστε εδώ για να μείνουμε”. Νομίζω πως θα έχουμε μια σεζόν με μεγάλο ενδιαφέρον».

16/09/2018
13:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: