Δραματική διάσωση Ισραηλινού τουρίστα απο το φαράγγι της Ελυγιάς κοντά στα Σφακιά




Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης 45χρονου Ισραηλινού τουρίστα πραγματοποιήθηκε στο φαράγγι της Ελυγιάς μεταξύ Αγ. Ιωάννη και Αγ. Ρουμέλης Σφακίων, στην περιοχή Κορμοκόπος σε μεγάλο υψόμετρο από διασώστες της Πυροσβεστικής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Κρήτης αρχιπύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης, μέσω του αριθμού έκτακτης κλήσης 112 ο τουρίστας περιπατητής ενημέρωσε πως βρίσκεται εγκλωβισμένος σε δύσβατο σημείο της περιοχής. Αφού εντοπίστηκε το στίγμα του διασώστες από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης Σφακίων βρέθηκαν στην περιοχή αλλά όμως δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν. «Άμεσα δύο ακόμη διασώστες από το ίδιο κλιμάκιο καθώς και πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που έφτασαν, τον προσέγγισαν στις 4:30 τα ξημερώματα και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Ο άνδρας βρισκόταν σε κατάσταση λίγο πριν από το υποθερμικό σοκ. Οι διασώστες τον σκέπασαν, του έδωσαν σοκολάτα, τον συνέφεραν και το πρωί στις 9:30 τον κατέβασαν στην Ανώπολη», ανέφερε ο αρχιπύραρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραγκάκη ο τουρίστας που διαμένει σε ξενοδοχείο της Χώρας Σφακίων χάθηκε κατά την περιήγησή του στην απόκρημνη περιοχή του φαραγγιού και, μη μπορώντας να συνεχίσει, ειδοποίησε για βοήθεια.

26/09/2018 15:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Μ. Λαμπαθάκη
Ρέθυμνο, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: