Διαγωνισμό για τον καλύτερο νεαρό σεφ διοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου




Τη δυνατότητα σε νέους σεφ να αναδείξουν το ταλέντο και μεράκι τους για τη γαστρονομία και να δημιουργήσουν, προβάλλοντας τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα των νησιών, δίνει και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για τρίτη διαδοχική χρονιά, προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νεαρού σεφ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, που θα διεξαχθεί 25-26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία.

Φέτος η Περιφέρεια στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην πλατφόρμα των Ευρωπαϊκών Γαστρονομικών Περιφερειών και στο Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), πρόκειται να διοργανώσει τοπικούς διαγωνισμούς σε 5 συνολικά νησιά της.

Ειδικότερα θα διοργανωθούν τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 4 νησιά της Περιφέρειας: Ρόδο 7/9, Κω 14/9, Μύκονο 20/9 και Νάξο 21/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18 έως 26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή.

Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 22/9, στον οποίο θα κριθεί, από πενταμελή επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια στο European Young Chef Award 2018, τον Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

05/09/2018 13:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του Λ. Μαστή
Ρόδος, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: