Ανεμιστήρας οροφής έπεσε και τραυμάτισε δύο μαθήτριες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης (φωτό)




Δύο τραυματισμένες μαθήτριες, είναι ο απολογισμός της αποκόλλησης και πτώσης ανεμιστήρα οροφής, την Πέμπτη, σε αίθουσα διδασκαλίας του 5ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Δελφών.

Όπως λένε οι γονείς μαθητών του σχολείου, «εντελώς από τύχη, δε θρηνήσαμε θύματα». «Όλα έγιναν την ώρα του μαθήματος των καλλιτεχνικών, στην τρίτη τάξη του δημοτικού, όταν η δασκάλα έθεσε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα», εξηγεί η Μαρία Παληκαρίδη, μητέρα μαθήτριας και προσθέτει: «Ο ανεμιστήρας αποκολλήθηκε και έπεσε επάνω σε δύο μαθήτριες. Η μία διακομίστηκε σε ιδιωτική κλινική με κάκωση κεφαλής και η δεύτερη υπέστη ευτυχώς μόνο κάποιες εκδορές».

Ο ανεμιστήρας αποκολλήθηκε από την οροφή και έπεσε επάνω σε δύο μαθήτριες, τραυματίζοντάς τις, την ώρα του μαθήματος των καλλιτεχνικών. Φωτογραφία: HellasJournal

Η μητέρα καταγγέλλει πως η διεύθυνση του σχολείου θα έπρεπε να ενημερώσει άμεσα στο ΕΚΑΒ. «Από όσα μου είπαν οι γονείς των μαθητριών, απλά τους ενημέρωσαν για το περιστατικό. Εκτιμώ ότι έπρεπε αμέσως να καλέσουν το ΕΚΑΒ», τόνισε.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν οι γονείς, το συγκεκριμένο κτίριο που φιλοξενεί τα παιδιά τους είναι εντελώς ακατάλληλο και κάνουν λόγο για σχολείο – ερείπιο. «Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που συμβαίνει. Το μισό κτίριο δε λειτουργεί γιατί έχει υποστεί καθίζηση από τα έργα του ΜΕΤΡΟ, οι τουαλέτες έχουν υποστεί καθίζηση, πέφτουν συνεχώς υαλότουβλα και σοβάδες η έξοδος κινδύνου είναι πάντα κλειστή από παράνομα παρκαρισμένα ΙΧ, ενώ σημειώνονται βανδαλισμοί κατά καιρούς από εξωσχολικούς», περιγράφει με αγωνία για την ασφάλεια του παιδιού της και των μαθητών, η κυρία Παληκαρίδη.

Σύμφωνα με την ίδια, οι γονείς είχαν λάβει διαβεβαιώσεις το 2016 από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από ενοχλήσεις τους, πως τα προβλήματα θα λυθούν, πλην όμως καταγγέλλουν πως τίποτα δεν έχει γίνει.

Παρά τις προσπάθειες του HellasJournal για επικοινωνία τόσο με τη διεύθυνση του σχολείου, αλλά και με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν κατέστη εφικτό μέχρι αυτή την ώρα να δοθούν κάποιες απαντήσεις.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: