Ανατροπή: Η Συρία, όχι το Ισραήλ, κατέρριψε το ρωσικό αεροπλάνο υποστηρίζουν οι Αμερικανοί




Ένα ρωσικό αεροσκάφος IL-20 με 14 άτομα προσωπικό καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά του πυροβολικού της Συρίας, και όχι από τα ισραηλινά αεροπλάνα, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που έχει γνώση του συμβάντος, μετέδωσε το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο CNN.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι το καθεστώς της Συρίας προσπαθούσε να σταματήσει μία μαζική επίθεση ισραηλινών πυραύλων. Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ ήταν υπεύθυνο για τις επιθέσεις με πυραύλους εναντίον του συριακού καθεστώτος.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος IL-20 με 14 άτομα εξαφανίστηκε στη Μεσόγειο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το TASS, το υπουργείο άμυνας διευκρίνισε ότι “το σήμα της IL-20 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια της επίθεσης τεσσάρων ισραηλινών αεροσκαφών F-16 εναντίον συριακών στόχων στην επαρχία Λαττάκεια”.

Οι Ισραηλινοί εκτόξευσαν πολλαπλούς πυραύλους εναντίον στόχων στην παράκτια περιοχή της Λαττάκειας όπου η Ρωσία διαθέτει μεγάλο μέρος της στρατιωτικής παρουσίας της, συμπεριλαμβανομένων και αεροσκαφών.

Σε μια προσπάθεια να χτυπήσουν στους Ισραηλινούς, οι Σύριοι ξεκίνησαν εκτεταμένα αντιπυραυλικά πυρά, δήλωσε ο αξιωματούχος και έτσι χτυπήθηκε το ρωσικό αεροσκάφος.

Οι ΗΠΑ ανακάλυψαν το περιστατικό, επειδή οι συριακές δυνάμεις εξέπεμψαν ραδιοφωνικές κλήσεις αναζήτησης και διάσωσης σε διεθνή συχνότητα. Οι ΗΠΑ έλαβαν έπειτα ένα μήνυμα από άλλη χώρα σχετικά με τον τύπο του αεροσκάφους και τις περιστάσεις του συμβάντος.

Ο αξιωματούχος δεν αναγνώρισε τη χώρα, αλλά είναι πιθανό ότι η Ρωσία είναι το μόνο έθνος που γνώριζε ακριβώς ποιος τύπος αεροσκάφους καταρρίφθηκε.

Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε στο CNN ότι οι πύραυλοι δεν εκτοξεύθηκαν από τον αμερικανικό στρατό αλλά δεν ανέφεραν ποια χώρα ήταν πίσω από τις επιθέσεις, οι οποίες προφανώς έγιναν από το Ισραήλ.

Χάθηκε ρωσικό αεροπλάνο την ώρα που ισραηλινά F-16 χτυπούσαν τη Λαττάκεια της Συρίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: