Αμείωτες οι ροές: Εντοπισμός και διάσωση 103 αλλοδαπών σε Σάμο, Λέσβο, Αλεξανδρούπολη




Στον εντοπισμό και τη διάσωση συνολικά 103 αλλοδαπών σε Λέσβο, Αλεξανδρούπολη και Σάμο, καθώς και στη σύλληψη δύο χειριστών των σκαφών, προχώρησαν σήμερα οι Λιμενικές Αρχές και η FRONTEX.

Συγκεκριμένα, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.

Tο ανωτέρω πλωτό εντόπισε επί της ακτής, στην περιοχή “ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ” ν. Λέσβου, πολυεστερικό σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Τσόνια Λέσβου, ενώ συνελήφθησαν δύο εκ των είκοσι έξι αλλοδαπών, ηλικίας 25 και 27 ετών, ως χειριστές της λέμβου που τους μετέφερε. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

Στην Αλεξανδρούπολη
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Θρακικού Πελάγους, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Στη Σάμο
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

23/09/2018 15:59
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: