Ακόμα ένας φίλος του Τραμπ έκλεισε συμφωνία με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ




Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, φέρεται να έχει κλείσει συμφωνία με τον ομοσπονδιακό Ειδικό Εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που ενδέχεται να του επιτρέψει να μην προσαχθεί σε νέα δίκη την ερχόμενη εβδομάδα, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News την Πέμπτη.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σε δικαστική αίθουσα της Ουάσινγκτον σήμερα Παρασκευή· παραμένει ασαφές το εάν ο Μάναφορτ συμφώνησε να συνεργαστεί με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα ή να ομολογήσει την ενοχή του, σύμφωνα με το ABC News, το οποίο επικαλέστηκε τρεις πηγές ενήμερες για τη διαπραγμάτευση (1).

Τόσο ο συνήγορος του Μάναφορτ, ο Κέβιν Ντάουνινγκ, όσο και ο εκπρόσωπος του Μιούλερ, ο Πίτερ Καρ, απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η διαδικασία επιλογής των μελών του σώματος των ενόρκων ενόψει της δεύτερης δίκης του Μάναφορτ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της αμερικανικής πρωτεύουσας. Τον βαρύνουν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, συνωμοσία για την απόσπαση χρημάτων δολίως από το δημόσιο των ΗΠΑ, παράλειψη εγγραφής στον κατάλογο των πρακτόρων ξένων συμφερόντων και απόπειρα επηρεασμού μαρτύρων.

Ο Μάναφορτ καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα στην Αλεξάντρια, στην Πολιτεία Βιρτζίνια, για κατηγορίες που συμπεριλάμβαναν τραπεζική και φορολογική απάτη.

Οι ποινικές διώξεις σε βάρος του λομπίστα, άλλοτε ενός από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας του Μιούλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν στις ΗΠΑ το 2016 και το εάν και κατά πόσον υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη ανάμεσα στην εκστρατεία του Τραμπ και τη Μόσχα.

Ο πρόεδρος Τραμπ αρνείται ότι υπήρξε σύμπραξη της εκστρατείας του με τους Ρώσους. Η ρωσική κυβέρνηση διαψεύδει ότι αναμίχθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

1 Faulders, Katherine, Turner, Trish, Santucci, John, και Mosk, Matthew, «Paul Manafort and special counsel reach tentative plea deal: Sources», ABC News, 13η Σεπτεμβρίου 2018

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: