Αγωνία στην Κύπρο: Θα εξαντληθεί κάθε μέσο για την εύρεση των μαθητών, το μήνυμα Αναστασιάδη




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έδωσε αυστηρές οδηγίες όπως εξαντληθεί κάθε τρόπος και μέσο προς ανεύρεσή των δύο παιδιών, τα οποία απήχθησαν σήμερα το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στη Λάρνακα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γράφει στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι ενημερώθηκε από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας για την εξέλιξη της της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων.

«Ενημερώθηκα από τους Υπ. Δικαιοσύνης @MJPO_INicolaou και Παιδείας @KChampiaouris για την εξέλιξη της επιχείρησης εντοπισμού των δύο ανηλίκων που απήχθησαν σήμερα. Έχω δώσει αυστηρές οδηγίες όπως εξαντλήσουμε κάθε τρόπο και μέσο προς ανεύρεσή τους», αναφέρει στο tweet του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας σε σχέση με την εξαφάνιση των δύο 11χρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν οι Υπουργοί Παιδείας και Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος.

Η σύσκεψη θα αξιολογήσει την μέχρι στιγμής πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των δύο παιδιών που εξακολουθούν να αγνοούνται από το πρωί.

Εξάλλου, η Αστυνομία έχει στην κατοχή της και αξιολογεί υλικό που λήφθηκε από κάμερες που βρίσκονται εγκατεστημένες πολύ κοντά στο σχολείο.

Το πρωί επισκέφθηκαν το σχολείο ο Υπουργός Παιδείας, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Λάρνακας, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Θλιβερό γεγονός χαρακτήρισε ο ΠτΒ την υπόθεση απαγωγής των δύο μαθητών

Μια πολύ θλιβερή και δύσκολη περίπτωση, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης το συμβάν στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στην Λάρνακα, όπου από το πρωί δύο παιδιά αγνοούνται.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης είπε ότι είναι σε επικοινωνία με την Αστυνομία, η οποία χειρίζεται το όλο θέμα.

«Δεν έχω τίποτε νεότερο που μπορώ να πω ή πρέπει να πω. Νομίζω πρέπει να αφήσουμε τους αρμοδίους να κάνουν την δουλειά τους. Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα πρώτα λεπτά εκ μέρους της Αστυνομίας. Είναι σίγουρα μια πολύ θλιβερή και δύσκολη περίπτωση και νομίζω ότι λιγότερα λόγια, περισσότερη πράξη, υπάρχει πιθανότητα να μας βοηθήσει να πάμε σε κάτι θετικό», κατέληξε.

Έκκληση Προέδρου Επιτροπής Παιδείας προς τους πολίτες να συνεργαστούν με την Αστυνομία
Εκκληση προς τους πολίτες να διαβιβάσουν στην Αστυνομία οτιδήποτε γνωρίζουν το οποίο μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο εντεκάχρονων αγοριών που απήχθησαν σήμερα το πρωί έξω από το σχολείο τους στην περιοχή Καμάρες, στη Λάρνακα, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτό το συμβάν και τον φόβο μας. Είμαστε όλοι σε πραγματικά δύσκολη θέση. Κάνω έκκληση προς τους πολίτες να συνεργαστούν απόλυτα με την Αστυνομία με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε τις έρευνες» ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης σε δηλώσεις του έξω από το δημοτικό σχολείο Καμάρων.

Σε ερώτηση αν το θέμα ενδέχεται να συζητηθεί στη Βουλή, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι αυτή την ώρα προέχει η ομαλή διεξαγωγή της έρευνας και η κατάληξη σε αποτελέσματα και όλα στη συνέχεια θα συζητηθούν. «Όμως αυτή την ώρα είναι παρούσες όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η Αστυνομία, με αυτούς θα πρέπει να συνεργαστεί ο πολίτης, ό,τι γνωρίζει, ό,τι ενδέχεται να είναι χρήσιμο κατά τη δική του κρίση να το διαβιβάσει στην Αστυνομία άμεσα» επανέλαβε.

Ερωτηθείς αν έχει ενημερωθεί για το τι ακριβώς έγινε, απάντησε ότι αυτή την ώρα θα πρέπει να λέγεται μόνο αυτό το οποίο μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες και σημείωσε πως οτιδήποτε άλλο λέγεται ενδεχομένως να επηρεάσει την πορεία των ερευνών.

«Θέλουμε το συντομότερο να καταλήξουμε στο επιθυμητό από όλους αποτέλεσμα. Κάνουμε έκκληση τα παιδιά να επιστρέψουν στις οικογένειές τους και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κρατούμε τα παιδιά μακριά από τις οικογένειές τους. Κάνουμε έκκληση στις συνειδήσεις όλων με οποιοδήποτε τρόπο να συμβάλουν προς την ασφάλεια των παιδιών».

H Αστυνομία με νέα ανάρτηση της στο twitter ζητά τη βοήθεια του κοινού για τους μαθητές
«Σε σχέση με την εξαφάνιση των δύο 10χρονων αγοριών, οποιοσδήποτε γονιός ή άλλο πρόσωπο, σήμερα ή τις προηγούμενες ημέρες, έχει αντιληφθεί να κινείται στην περιοχή του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων, ύποπτο πρόσωπο ή όχημα, να επικοινωνήσει άμεσα με την Αστυνομία», αναφέρει νέα ανάρτηση της Αστυνομίας στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter.

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης καλεί τα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και ευαισθησία το θέμα των μαθητών

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου με ανακοίνωση της καλεί τα ΜΜΕ να αντιμετωπίσουν με τον δέοντα σεβασμό και ευαισθησία το θέμα με την εξαφάνιση/απαγωγή δύο ανήλικων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Η Αρχή επισύρει, μεταξύ άλλων, την προσοχή των ΜΜΕ στον Κανονισμό 24(2)(ε), των περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Κανονισμών του 2000 (Κ.Δ.Π 10/2000), σύμφωνα με τον οποίο: «Οι πιο κάτω κανόνες ισχύουν στα δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές: (ε) λαμβάνεται ειδική πρόνοια για ρεπορτάζ με θέμα την βία εναντίον παιδιών, γυναικών ή ηλικιωμένων, που πιθανόν να προκαλέσουν φόβο, ώστε αυτά να προπαρασκευάζονται με ευαισθησία».

Πέραν του πιο πάνω Κανονισμού η Αρχή, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα και τη σοβαρότητα του θέματος, αναμένει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως οι οργανισμοί τo αντιμετωπίσουν με τον δέοντα σεβασμό και ευαισθησία κατά τη διάρκεια προβολής ρεπορτάζ δελτίων ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων.

Η Αρχή αναμένει άμεση και πλήρη συμμόρφωση όλων των οργανισμών με τα πιο πάνω, προστίθεται.

Παράλειψη συμμόρφωσης των οργανισμών με τις σχετικές πρόνοιες της νομοθεσίας, συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή των αναλόγων κυρώσεων, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Νομοθεσίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
25/09/2018 14:08

Συναγερμός στη Λάρνακα για την απαγωγή δύο μαθητών από σχολείο: Έλληνες οι γονείς τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: