Υπάρχουν και δεν κάηκαν τα τεκμήρια για τη Focus, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Δημοκρατίας




Τα τεκμήρια της υπόθεσης Focus δεν έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 26.2.18 στο κτήριο 4 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ξεκαθάρισε σήμερα ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Αριστείδης, ο οποίος χειρίζεται την εν λόγω υπόθεση εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ότι κανένα τεκμήριο της υπόθεσης δεν είχε κατατεθεί στο δικαστήριο όταν είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά και άρα δεν υπήρχαν τεκμήρια της υπόθεσης στην αίθουσα φύλαξης τεκμηρίων του δικαστηρίου η οποία υπέστη ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απάλλαξε και αθώωσε την περασμένη εβδομάδα δύο κατηγορούμενους που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για υπόθεση ναρκωτικών λόγω της καταστροφής των ναρκωτικών ουσιών από την πυρκαγιά.
Η Νομική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση.

Με αφορμή αυτή την απόφαση, είχε λανθασμένα δημοσιευθεί ότι ανάμεσα στα τεκμήρια που καταστράφηκαν περιλαμβάνονταν και αυτά της Focus κάτι που όμως δεν ευσταθεί.

ΚΥΠΕ – Γιώργος Μιχαήλ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
06/08/2018 16:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: