Βραβεύθηκαν από τον αρχηγό ΓΕΣ, στελέχη του στρατού για αξιέπαινες πράξεις




Υπερέβησαν εαυτούς και δεν υπολόγισαν τίποτα μπροστά στο καθήκον στελέχη του Στρατού Ξηράς και γι’ αυτό το λόγο ως ελάχιστη επιβράβευση, ο Αρχηγός του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, προχώρησε στην αναγνώριση των πράξεων αυτών των στελεχών.

Το ξίφος του Ταγματάρχη Δημητρίου Κοκολάκη είχε καεί πριν λίγες ημέρες κατά τις φονικές πυρκαγιές, από το ΓΕΣ, του απονεμήθηκε νέο ξίφος που αποτελεί το σύμβολο τιμής του Έλληνα Αξιωματικού.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν και Αρχιλοχίας Τεθωρακισμένων Ευάγγελος Σεφερλής ο οποίος βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα. Ο Αρχιλοχίας τότε αδιαφόρησε για το προσωπικό του όχημα όταν πλησιάζε η φωτιά και φρόντισε να σώσει τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα ενώ βοήθησε και κόσμο οδηγώντας τον προς ασφαλές σημείο μαζί με άλλους συνάδελφους του.

Εύφημο μνεία απενεμήθη στον επαγγελματία οπλίτη Λοχία Διαβιβάσεων και Δεκανέα Πεζοναυτών Ελευθέριο Χουρσανίδη καθώς στις 24 Ιουλίου όταν είδε αυτοκίνητο να έχει εκτραπεί της πορείας του και να καταλήγει στην θάλασσα σε περιοχή του Βόλου, δεν δίστασε να βουτήξει στο νερό σε απόκρημνο σημείο και με επιτυχία να απεγκλωβίσει τον 64χρονο οδηγό και την μόλις 8 ετών εγγονή του.

Επίσης απένειμε Εύφημο Μνεία στους Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία Διαβιβάσεων Παναγιώτη Τσιαμαντάνη και τον Δεκανέα Πεζοναυτών Ελευθέριο Χουρσανίδη, διότι την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, στην περιοχή του Βόλου, αψηφώντας τον κίνδυνο, απεγκλώβισαν 64χρονο ιδιώτη και την 8χρονη εγγονή του, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στη θάλασσα.

Θερμή υποδοχή από την ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας στο πλοίο Προμηθεύς του Π.Ν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: