Τρέχουν και δεν φτάνουν στα κατεχόμενα: Πακέτο μέτρων λόγω της υποτίμησης της λίρας




Πακέτο 23 μέτρων εξήγγειλε σήμερα το παράνομο ψευδοκράτος προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που προκλήθηκαν στον πληθυσμό λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης της αξίας της τουρκικής λίρας.

Τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται η μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας σε προϊόντα καθαριότητας και βασικά είδη τροφής, καθώς και σε είδη προικός και χώρους εστίασης, παρουσίασε ο παράνομος “πρωθυπουργός” Τουφάν Ερχιουρμάν, στη διάρκεια σημερινής συνεδρίας της παράνομης “βουλής”, η οποία συνήλθε εκτάκτως για συζήτηση της κατάστασης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής φόρου για όσους προβαίνουν σε πληρωμές με πιστωτικές ή άλλες τραπεζικές κάρτες σε μια κίνηση να προληφθούν προβλήματα τραπεζικής ρευστότητας.

Μιλώντας στη συνεδρία, ο κ. Ερχιουμάν είπε ότι η οικονομία περνά εξαιρετικά δύσκολη φάση, προσθέτοντας ότι η λεγόμενη παράνομη “κυβέρνηση” ετοίμαζε αυτό το πακέτο εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά ήθελε να ενημερώσει την ούτω καλούμενη βουλή, προτού εφαρμόσει τα μέτρα.

Είπε ότι η πτώση της τουρκικής λίρας δημιουργεί προβλήματα στα δημοσιονομικά του ψευδοκράτους, αλλά δυσχεραίνει και τη δυνατότητα των πολιτών να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που έχουν προκύψει.

Η έκτακτη συνεδρία για την οικονομία και την πτωτική πορεία της τουρκικής λίρας, που κράτησε συνολικά 8 ώρες και μεταξύ άλλων σύμφωνα με το τον Οντούλ Ασίκ ο Ερχιουρμάν τόνισε επίσης ότι παρακολούθησε με προσοχή τις ομιλίες και πήρε τις απαραίτητες σημειώσεις. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και οι παράνομοι «βουλευτές» είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν και αργότερα τις απόψεις τους, πρόσθεσε, ενώ είπε ότι η παρ«κυβέρνηση» θα συνεχίσει να εργάζεται για το θέμα αυτό.
Επίσης ο κ. Ερχιουρμάν ανέφερε ότι μέρος της κριτικής που ακούστηκε είναι άδικη και πρόσθεσε ότι αυτοί που κάνουν κριτική πρέπει να θυμούνται τη δική τους περίοδο «διακυβέρνησης».

Στο μεταξύ, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση στην Τουρκία αναμένεται να συζητηθούν αύριο στη διάρκεια επίσκεψης στα κατεχόμενα του προέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και τελευταίου πρωθυπουργού της Τουρκίας πριν από τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο κ. Γιλντιρίμ θα φτάσει στα κατεχόμενα λίγο μετά τις 10.00 το πρωί αύριο, συνοδευόμενος από κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και θα συναντηθεί μεταξύ άλλων και με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η τουρκική αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει από τα κατεχόμενα αυθημερόν.

14/08/2018
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου
Λευκωσία, Cyprus

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: