Τους χώρους προσγείωσης των ελικοπτέρων Kiowa επιθεώρησε ο αρχηγός ΓΕΣ Στεφανής




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Τα σημεία που θα προσγειωθούν 24 ελικόπτερα Kiowa και θα χρησιμοποιηθούν καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους επιθεώρησε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ο Αρχηγός, ενημερώθηκε από τις Διοικήσεις για την πορεία της αναδιοργάνωσης του Όπλου και το έργο που επιτελείται. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου και επιθεώρησε την πρόοδο εργασιών των υπό κατασκευή υπόστεγων συντήρησης AVUM (Aviation Maintenance Unit) και AVIM (Aviation Intermediate Maintenance).

Πριν λίγες ημέρες ο Στρατηγός Στεφανής βρέθηκε και σε άλλη στρατιωτική εγκατάσταση που ήδη έχουν ετοιμαστεί τα σημεία υποδοχής των ανταλλακτικών των ελικοπτέρων Kiowa, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άμεσα ξεκινά η επιλογή των μεταχειρισμένων ελικοπτέρων από Ελληνικό κλιμάκιο.

Στη συνέχεια ο Στρατηγός Στεφανής μίλησε με το προσωπικό των μονάδων (Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού, Σχολή Αεροπορίας Στρατού, το 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού και ο 2ος Λόχος Επισκευών) καθώς επίσης και με τους εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς της τάξης της Σχολής Ευελπίδων 2017 και τους μονίμους υπαξιωματικούς της τάξης της ΣΜΥ 2018.

Στους εκπαιδευόμενους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του Όπλου, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους και τους προέτρεψε να πιστέψουν πως ο κάθε ένας από αυτούς δύναται να κάνει στο μέλλον τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αρχηγός τους συνεχάρη όλους, για το εξαίρετο ηθικό και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού τόσο στην εκτέλεση των καθημερινών επιχειρησιακών υποχρεώσεών τους, όσο και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της συνδρομής στην αντιμετώπιση κάθε είδους φυσικών καταστροφών καθώς τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού καθημερινά δίνουν την από αέρος μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών ενώ άλλα πετούν για να σώσουν ζωές κυρίως από τη νησιωτική Ελλάδα.

Επαναφέρει ο Καμμένος τα ΜΟΕ με την Τουρκία μετά την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: