Τουλάχιστον 29 παιδιά σκοτώθηκαν στην Υεμένη, σε επίθεση του στρατού της Σαουδικής Αραβίας

File Photo: Τουλάχιστον 100 νεκροί σε επίθεση εναντίον στρατοπέδου. H κυβέρνηση της Υεμένης κατηγορεί τους σιίτες αντάρτες Χούθι. EPA, STRINGER
Στη βόρεια Υεμένη, τουλάχιστον 29 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επίθεση εναντίον του λεωφορείου που επέβαιναν, γνωστοποίησε η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC), ενώ ο συνασπισμός διεθνών δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε ότι διεξήχθη μια “νόμιμη” στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.

“Οι σοροί 29 παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών” διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της επαρχίας Σααντά, που λειτουργεί με τη βοήθεια της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ενώ μεταφέρθηκαν εκεί και “48 τραυματίες, μεταξύ αυτών 30 παιδιά”, ανέφερε η ανθρωπιστική οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούθι, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο απολογισμός αυτός της επίθεσης δεν είναι οριστικός, καθώς θύματα έχουν μεταφερθεί και σε άλλα νοσοκομεία.

“Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται κατά τη διάρκεια των συρράξεων” τονίζει η ICRC.

“Και πάλι, πολλά παιδιά σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν ένα σχολικό λεωφορείο στοχοθετήθηκε σε μια επίθεση στη βόρεια Υεμένη.

Άραγε ο κόσμος πραγματικά χρειάζεται να βλέπει περισσότερα αθώα παιδιά να σκοτώνονται για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον σκληρό πόλεμο στην Υεμένη;” είπε ο διευθυντής του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (Unicef) για τη Μέση Ανατολή Γκέερτ Κάπελερ.

Ο συνασπισμός διεθνών δυνάμεων υπό τη Σαουδική Αραβία, που επιχειρεί στην Υεμένη στηρίζοντας τις δυνάμεις του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, επισήμανε ότι διεξήγαγε μια “νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση”.

Επίθεση σε λεωφορείο που μετέφερε παιδιά στην Υεμένη: Τουλάχιστον τριάντα εννέα νεκροί

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – Υεμένη/ΣΑΝΑΑ 09/08/2018 22:46

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal