Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν βλέπει ακόμα πρόοδο για την απελευθέρωση του Πάστορα Μπράνσον




Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει να σημειώνεται ικανοποιητική πρόοδος στις περιπτώσεις των Αμερικανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του πάστορα Άντριου Μπράνσον, που βρίσκεται ακόμα και σήμερα στις τουρκικές φυλακές.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, η οποία ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αν είχαμε φτάσει σε οποιαδήποτε συμφωνία, θα είχατε δει τον πάστορα να επιστρέφει εδώ στο σπίτι του μαζί με τους άλλους Αμερικανούς πολίτες” (που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία), δήλωσε η κ. Νάουερτ.

Η εκπρόσωπος ήταν φειδωλή στις δηλώσεις της, σε αντίθεση με Τούρκους αξιωματούχους οι οποίοι διαδίδουν ότι η Ουάσιγκτον και η Άγκυρα είναι κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση του Μπράνσον.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, το είδος της προόδου που επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η επιστροφή του Πάστορα και των υπολοίπων φυλακισμένων Αμερικανών στις οικογένειες τους. «Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος που ψάχνουμε και προφανώς δεν είμαστε ακόμα εκεί”, δήλωσε η κ. Νάουερτ.

Τσαβούσογλου καλεί Πομπέο: Τηλεφωνική συνομιλία για να αποσυμφορηθεί η πίεση στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: