Το απίστευτο ατόπημα του ΟΑΣΕ: Το “γλωσσάρι” της ντροπής πρέπει να ακυρωθεί εδώ και τώρα




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όπως είναι ήδη γνωστό, διότι προκλήθηκε σάλος και ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών, η αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΣΕ, και μάλιστα η επιτροπή που υποτίθεται ότι προστατεύει τη δημοσιογραφική δεοντολογία, προχώρησε σε ένα απίστευτο ατόπημα στην Κύπρο. Προσπάθησε (και απέτυχε οικτρά ευτυχώς) να παραποιήσει την ιστορία του νησιού.

Μαζικά, οι δημοσιογράφοι της Κύπρου αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή. Προς τιμή τους, συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και σήμερα.

Ο ΟΑΣΕ, συνέστησε μία αμφιλεγόμενη επιτροπή από δύο Ελληνοκύπριους και δύο Τουρκοκύπριους, οι οποίοι με την οικονομική συνδρομή των κυβερνήσεων της Γερμανίας και της Ολλανδίας(!) κατασκεύασαν ένα «γλωσσάρι» με τη σύσταση -εντολή θα την έλεγα- να μην χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι λέξεις που ενοχλούν την κατοχική δύναμη Τουρκία. Λέξεις όπως εισβολή, κατοχή, κατοχικός ηγέτης, κατοχικός στρατός και άλλες παρόμοιες επιχείρησαν να είναι ουσιαστικά απαγορευμένες. Κούνια που τους κούναγε…

  • Πρόκειται στην πραγματικότητα για βιασμό της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της ίδιας της Δημοκρατίας, αλλά και πληρωμένη επιχείρηση για να αλλάξει η πρόσφατη ιστορία της Κύπρου. Είναι μία άθλια προσπάθεια να ωραιοποιηθεί η τουρκική εισβολή και η κατοχή, η οποία (προσπάθεια) έγινε λίγες μέρες πριν τις «μαύρες» επετείους, οι οποίες θυμίζουν πάντα την κτηνωδία του τουρκικού Αττίλα, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τίποτα. Και με τις πράξεις τους αυτές, βοηθούν μόνο τις δυνάμεις του άρρωστου εθνικισμού, που εκμεταλλεύονται τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα τους, και προωθούν τη δική τους, η οποία περιέχει μπόλικο μίσος. Κρίμα, και πάλι κρίμα… Διότι όταν ενισχυθούν και άλλο οι δυνάμεις του εθνικισμού θα ψάχνουν το λάθος…

Ακόμα και αν πέρασαν 44 χρόνια, οι άνθρωποι στην Κύπρο και πολλοί στην Ελλάδα, αρνούνται να ξεχάσουν το έγκλημα εις βάρος του νησιού, που ξεκίνησε με το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας, η οποία συνειδητά εκτέλεσε την προδοσία.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) και η Επιτροπή Δεοντολογίας φέρουν μεγάλη ευθύνη για το ατόπημα, διότι στην ουσία έδωσαν το «πράσινο φως» στον ΟΑΣΕ να προχωρήσει και να εκδώσει το «γλωσσάρι» που παραποιεί την ιστορία και εξυπηρετεί μόνο την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικά η ΕΣΚ έπαιξε “βρόμικο” ρόλο και πρέπει να απολογηθεί και στο δημοσιογραφικό κόσμο και στους πολίτες της Κύπρου. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων καταδικάζει αυτές τις αθλιότητες.

  • Το έχουμε πει άπειρες φορές: Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε εισβολή την «ειρηνευτική επιχείρηση» του Αττίλα. Θα λέμε κατοχικό ηγέτη τον Μουσταφά Ακιντζί, διότι είναι ο εγκάθετος του ισλαμικού καθεστώτος της Τουρκίας. Θα λέμε κατοχή το -διά των τουρκικών όπλων- μοίρασμα της Κύπρου. Και πρέπει να επιμένουμε σε μία καθαρή λύση, που δεν θα παραδώσει το νησί στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν η Αθήνα και η Λευκωσία οδηγεί σε διχοτόμηση και μόνιμο διαχωρισμό της Κύπρου, όχι σε επανένωση.

Πάντως, πρέπει να τον …ευχαριστήσουμε τον αμαρτωλό ΟΑΣΕ: Χρειάστηκε τελικά το «γλωσσάρι» του για να ξυπνήσουν ξανά οι συνειδήσεις των ανθρώπων στο νησί. Γι’ αυτό ας πούμε και ένα …μπράβο στους ασπόνδυλους που κατασκεύασαν αυτό το ανοσιούργημα.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Δημοσιογραφική ομοβροντία ενάντια στο “Γλωσσάρι”: Ανακοίνωση 210 δημοσιογράφων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: