Θύελλα αντιδράσεων για την αποφυλάκιση του Φλώρου: Αντιπαράθεση μεταξύ Κοντονή-Ν.Δ.




Πεδίο αντιπαράθεσης ήταν για την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση χθες, η αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος κατηγορήθηκε για σωρεία κακουργημάτων και για απάτες εναντίον του δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών, πελατών της Energa – Hellas Power.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας, Νίκος Νικολόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα φέρει άμεσα το θέμα στην Βουλή καταθέτοντας σχετική ερώτηση. Ενώ το Ποτάμι ομιλεί για αποφυλάκιση πρόκληση για την κοινωνία. Σημείωσε σχετικά:

  • “Η αποφυλάκιση του εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο της Energa, Αρ. Φλώρου, που τον Φεβρουάριο του 2017 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και στη συνέχεια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας, αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία.
  • Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για τις ιατρικές γνωματεύσεις που επέτρεψαν την αποφυλάκιση με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου. Τέτοιες αποφάσεις αποτελούν πλήγμα στο κράτος δικαίου και καλλιεργούν στους πολίτες την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή της δικαιοσύνης”.

Η αποφυλάκιση του Φλώρου, με την έωλη δικαιολογία “λόγους υγείας”, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα στο λαό, που βλέπει τον ένα μετά τον άλλο τους μεγαλοσχήμονες να εξέρχονται των φυλακών και στην ουσία να χαρίζονται οι ποινές τους.

Ο προκληστικός Φλώρος, που ξόδευε χιλιάδες ευρώ στη Μύκονο στις πλάτες των πελατών της εταιρείας και του Δημοσίου, πέρασε την πύλη εξόδου της φυλακής κάνοντας χρήση του άρθρου 110 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Το εν λόγω άρθρο δίνει τη δυνατότητα της υφ’ όρον απόλυσης σε κρατούμενους με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% εφόσον έχουν εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής τους.

Πριν από τη μεταγωγή του στις φυλακές Χαλκίδας εξάλλου, ο Φλώρος κρατείτο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Το προηγούμενο διάστημα, ο 39χρονος απατεώνας είχε καταθέσει αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως δεν είχαν γίνει δεκτές. Η τελευταία απερρίφθη τον περασμένο Ιούλιο.

Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ζήτησε το βούλευμα με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του  Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa – Hellas Power.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι το βούλευμα ζητείται προς έλεγχο διότι το διατακτικό του εγείρει πολλά και εύλογα ερωτήματα.

Επίσης, στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται πως θα πρέπει να υπενθυμιστεί στη Νέα Δημοκρατία ότι «τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

  • «Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής ζητά υπηρεσιακώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας δια του οποίου αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa προς έλεγχο καθώς το διατακτικό του βουλεύματος δημιουργεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά. Υπενθυμίζεται στη Νέα Δημοκρατία ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Η Ν.Δ. κατά κυβέρνησης για αποφυλάκιση Αριστείδη Φλώρου

Για πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει πως ο κ. Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας.

  • «Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις» τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, την Παρασκευή αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας ο Αριστείδης (Άρης) Φλώρος, ένας από τους καταδικασμένους για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, ο οποίος εξέτιε στη φυλακή ποινή κάθειρξης 21 ετών για κατηγορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Στον 39χρονο επιχειρηματία διαγνώστηκε ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φέρεται να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα και εξ αυτού έγινε δεκτή η σχετική αίτηση αποφυλάκισής του.

Όσον αφορά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Energa-Hellas Power, ο Αρ. Φλώρος είχε καταδικαστεί το Φεβρουάριο του 2017, σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, (Βασίλης Μηλιώνης και Άρης Φλώρος) εισέπρατταν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, ωστόσο δεν το κατέβαλαν ποτέ, ως όφειλαν, στο ελληνικό Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος τον περασμένο Μάρτιο κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία και στην γνωστή υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

Πρόκειται για τους ίδιους Αλβανούς κακοποιούς που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Βαριές ποινές για τους εμπλεκόμενους στις υποθέσεις Energa – Hellas Power από το Εφετείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: