Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία για τον χαμό του κυβερνήτη του εκπαιδευτικού Τ-2 (photos)




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Ακόμα μια τραγωδία έπληξε σήμερα τη χώρα αλλά και την Πολεμική Αεροπορία μετά το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ2.

Λίγη ώρα μετά τη συντριβή πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν νεκρό τον επισμηναγό Νικόλα Βασιλείου, ενώ νωρίτερα είχε βρει σώο τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους.

Ο άτυχος επισμηναγός, Νικόλαος Βασιλείου – Πηγή: ΓΕΑ

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί το πρωί από την 120 Πτέρυγα Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα και σε αυτό επέβαιναν δύο επισμηναγοί. Επτά ναυτικά μίλια από το αεροδρόμιο οι χειριστές ανέφεραν βλάβη. Ο άτυχος χειριστής υπηρετούσε στην 339 ΠΜ (F4-Phantom) και ήταν γνωστός στη μονάδα του ως “το γελαστό παιδί”. Ζούσε στη Χαλκίδα και ήταν πατέρας δύο παιδιών.

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hellas Journal οι δύο χειριστές πραγματοποιούσαν άσκηση περιδίνησης κατά την οποία το αεροσκάφος παίρνει ύψος και στη συνέχεια οι πιλότοι ρίχνουν την ταχύτητα του αεροσκάφους πάρα πολύ  ώστε το εκπαιδευτικό να ξεκινήσει ανεξέλεγκτη πτώση. Πηγές αναφέρουν πως οι χειριστές προσπάθησαν να το επαναφέρουν μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά τελικά το εγκατέλειψαν με διάφορα δευτερόλεπτων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: