Θα κάνουμε ορατό το …”αόρατο” τουρκικό πλοίο, λένε οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Πολύ ψύχραιμα και σχεδόν σκωπτικά, απάντησαν Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού στις ερωτήσεις που είχαν να κάνουν με το κατά πόσο μπορεί να είναι stealth ένα σκάφος ειδικών επιχειρήσεων το οποίο, όπως ανακοίνωσε η Άγκυρα, είναι έτοιμο για να πλεύσει στο Αιγαίο.

«Να βγει πρώτα στο Αιγαίο, να το δούμε, να το «μετρήσουμε» και τότε θα γίνει το check του κατά πόσο μπορεί να είναι «αόρατο» από τα ραντάρ και σε τι αποστάσεις. Τα Ελληνικά μέσα, μάλλον εντυπωσιάστηκαν από το stealth που είπαν οι Τούρκοι αλλά δεν μπορεί ένα σκάφος να παραμείνει αόρατο για μεγάλη απόσταση ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάπου θα το «πιάσουμε» και θα έχουμε τις κινήσεις του στις δικές μας οθόνες.», ήταν η γεμάτη σιγουριά απάντηση.

  • Το πλοίο που κατασκευάζεται στο τουρκικό ναυπηγείο Yonca Onuk, θα χρησιμοποιείται μόνο από τις ειδικές δυνάμεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, διαθέτει ελαφρύ οπλισμό σύμφωνα με το βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας και όντως μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πλέον γρήγορα σκάφη ανά τον κόσμο που στέκεται ικανό να μεταφέρει δυνάμεις σε μεγάλες αποστάσεις με ευελιξία και ταχύτητα που ξεπερνά τα σημερινά δεδομένα.

Επιπλέον οι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, σημειώνουν πως σε κάθε περίπτωση εφόσον βγει αυτό το ταχύ πλωτό στο Αιγαίο τα Ελληνικά ηλεκτρονικά μάτια (επίγεια- εν πλω- εναέρια) θα το «σαρώσουν» από κάθε πλευρά, πλώρα, πρίμα, πλάγια, ώστε να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία. Στη συνέχεια, η ανάλυση θα δείξει και θα απαντήσει ταυτόχρονα στο Τουρκικό «πυροτέχνημα» περί αοράτου πλοίου, στα πόσα ναυτικά μίλια μπορούν τα Ελληνικά μέσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης να το εντοπίσουν και μάλιστα από κάθε πλευρά του.

Στο Πολεμικό Ναυτικό τονίζουν πως κάθε πλωτό μέσω έχει διαφορετική εκπομπή από κάθε του πλευρά και τα πάντα είναι καταγεγραμμένα σε μια πολύτιμη τράπεζα δεδομένων ώστε όλα τα πληρώματα να γνωρίζουν καλύτερα με ποιον έχουν να κάνουν.

  • Εκτός όμως των ματιών υπάρχουν εν πλω και «τ’ αυτιά» του Αιγαίου τα οποία φυσικά θα αποθηκεύσουν τους ήχους που παράγουν οι προπέλες του κατά τον πλου και αυτοί οι ήχοι θα είναι γνωστοί στην τράπεζα ήχων των «εχθρικών μέσων» και φυσικά θα ενημερωθούν όλες οι μονάδες του ΠΝ με το νέο αυτό υλικό, πράγμα που θα δίνει πολύτιμα στοιχεία στα Ελληνικά πληρώματα.

Το ταχύ σκάφος της Τουρκίας όπως ανακοινώθηκε θα έχει ως αποστολή τον έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων στ’ ανοιχτά της Αλικαρνασσού έως και την ευαίσθητη περιοχή των Ιμίων. Εκεί φυσικά θα έχει απέναντί του κυρίως τις Κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τις μικρές φρεγάτες, τις υπερσύγχρονες πυραυλακάτους με τον ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό για τα δεδομένα ενός ταχέως σκάφους και φυσικά με ηλεκτρονικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας που σαρώνουν τα πάντα σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Έτοιμα τα P-3 Orion να απογειωθούν και να επιτηρούν ξανά το Αιγαίο και τη Μεσόγειο; (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: