Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είναι πρόκληση δηλώνει ο προπονητής της Μπέρνλι, Σον Ντάις




Πρόκληση χαρακτήρισε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο προπονητής της Μπέρνλι, Σον Ντάις. Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Europa League ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν γυμνάστηκε η ομάδα του στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Παραδέχτηκε ότι γνωρίζει τον Ολυμπιακό και είναι ενήμερος για το απαιτητικό κοινό των φίλων των «ερυθρόλευκων»

«Δεν ήταν και το πλέον δόκιμο. Έγινε για ευνόητους λόγους. Προπονηθήκαμε σε άλλο γήπεδο, έγινε μία καλή προπόνηση και βοήθησε λίγο και αυτό να καθαρίσει το μυαλό των παικτών. Ηρθαμε όμως και στο Καραϊσκάκη για να δούμε την κατάσταση του τερέν που θα παίξουμε αύριο. Πολλοί σύλλογοι στην Πρέμιερ Λιγκ έχουν και αυτοί δεύτερα γήπεδα που κάνουν προπονήσεις. Είμαστε λίγο… κακομαθημένοι. Δεν μας ενόχλησε αυτό, δοκίμασαν οι παίκτες διαφορετικό γήπεδο. Για εμένα είναι πρώτη μου φορά στην Αθήνα, οπότε απολαύσαμε την παρουσία μας εδώ» τόνισε αρχικά για την προπόνηση στο γήπεδο του Πανιωνίου και πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία μεγάλη ομάδα. Είχαμε δύσκολα ματς με Αμπερντίν και Μπασακσεχίρ. Σου δίνει και εσένα πρεστίζ να αντιμετωπίζεις ομάδες που έχουν πρωταγωνιστήσει στα πρωταθλήματά τους. Εμείς έχουμε φρεσκάδα και την βγάζει όλη η ομάδα. Είναι μία ευκαιρία να αποκομίσουμε πολλές εμπειρίες σε αυτό το επίπεδο».

Ερωτηθείς για το πώς θα χαρακτήριζε με μερικές λέξεις τον Ολυμπιακό ο Ντάις δήλωσε: «Με λίγες λέξεις: βγάζει ενέργεια, ένας σύλλογος που έχει απαιτητικό κοινό και αυτό είναι ως συνέπεια του μεγέθους που έχει ο σύλλογος. Παίζουν το 4-2-3-1, έχει ελεύθερο δεκάρι. Είναι μία διαφορετική πρόκληση, γιατί στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ αντιμετωπίζουμε δύσκολους αντιπάλους. Είναι μία πρόκληση για να καταλάβουν τι θα αντιμετωπίσουν σε επίπεδο γηπέδου, ατμόσφαιρας, ομάδας και ταξιδιού».

Από την πλευρά των παικτών της Μπέρνλι μίλησε ο Φιλ Μπάρντσλεϊ. Ο έμπειρος αμυντικός αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιακό και επεσήμανε ότι η ομάδα του θέλει τη νίκη, καθώς δεν ήρθε στην Αθήνα για τουρισμό. «Ηρθαμε εδώ, είμαστε ενθουσιασμένοι που ήρθαμε στην Αθήνα να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, έναν σύλλογο που είναι καταξιωμένος στο ευρωπαϊκό στερέωμα».

Στη συνέχεια σχολίασε το πόσο σημαντικό είναι να περάσει η Μπέρνλι στους ομίλους: «Δεν ήρθαμε εδώ για να δούμε τα αξιοθέατα της Αθήνας, ήρθαμε εδώ για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να παίξουμε στην έδρα μας την πρόκριση. Αν περάσουμε, θα έχουμε σημαντικές αναμετρήσεις στην έδρα μας και θέλουμε να συνεχίσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε και στην Αθήνα, αλλά και στην Αγγλία».

22/08/2018 21:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: