Τα νέα γεράκια της Πολεμικής Αεροπορίας: Στην Καλαμάτα για την αποφοίτηση ο αρχηγός ΓΕΑ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Τα νέα “γεράκια” της Πολεμικής Αεροπορίας πριν λίγες ωρες πήραν τα πτυχία τους με τις ευλογίες της ηγεσίας και σε λίγες μέρες θα γίνει ο διαχωρισμός τους για τις πολεμικές μοίρες των F-16, των Mirage 2000 & 2000-5 αλλά και των φαντασμάτων F-4.

Κάποιοι απο αυτούς βέβαια, μέσα απο την επιλογή , θα μεταβούν στα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλοι στα ελικοφόρα αεροσκαφη της ΔΑΥ.

Η τελετή εγινε στην 120 Πτερυγα εκπαίδευσης αέρος στην Καλαμάτα, το αεροδρόμιο δηλαδή που όραμα της Πολεμικής Αεροπορίας ειναι να μετατραπεί σε διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, Αρχηγος του Γενικού Επιτελιου Αεροπορίας, βρέθηκε στην πτέρυγα για να δει απο κοντά το “νέο αίμα” της ΠΑ, τους συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση της πτητικής τους εκπαίδευσης και τους ζήτησε να είναι αποτελεσματικοί όντας επαγγελματίες και ασφαλείς. Με την φράση αυτή καταλαβαίνει κανείς εύκολα ποιες ειναι οι οδηγίες της ηγεσίας που στόχο εχει να μην αφήνει τιποτα αναπάντητο.

Μάλιστα ο Αρχηγός, κατα την τελετή ολοκλήρωσης της πτητικής εκπαίδευσης της 89ης σειράς ιπτάμενων, απένειμε στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Κεραμιδά, αρχαιότερο Έλληνα Ανθυποσμηναγό της Σειράς και στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Αντώνιο Διγγελόπουλο, πρωτεύσαντα στην πτητική εκπαίδευση, τους επαίνους και τα βραβεία για την αποφοίτησή τους.

Συνεχίζουμε, προς το παρόν, με τα Τ-2….

Σύμφωνα με πηγές απο την Πολεμική Αεροπορία κατα την παραμονή του στην 120 ΠΕΑ ο Πτέραρχος Χριστοδούλου, ευχαρίστησε ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε οι γερόλυκοι των εκπαιδευτικών Τ-2, βρίσκονται σε άριστη και πτητική κατάσταση παρέχοντας απόλυτη ασφάλεια στο προσωπικό.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως όσο δεν έχει ληφθεί ακόμη η απόφαση για τη μετατροπή του κέντρου σε διεθνή εκπαιδευτικό προορισμό, η χώρα μας συνεχίζει με τα Τ-2 όσο αυτά αντέξουν και με πολυ κόπο απο τη Μοίρα συντήρησης αυτών των jet αεροσκαφών, οι οποίοι εργάζονται πολλές φορές νυχθημερόν ώστε να τα απόδοσουν διαθέσιμα και ασφαλή στον εκπαιδευόμενο και τον εκπαιδευτή .

Τα Τ-2 σχεδόν 50 χρόνια ετοιμάζουν τους πιλότους για να περάσουν στα μαχητικά αεροσκάφη και να βγουν στο Αιγαίο, απέναντι απο τις τουρκικές προκλήσεις.

Η τελική απόφαση για το ποια εταιρία πιθανό να εμπλακεί στην μετατροπή του κέντρου σε σημείο συνάντησης και εκπαίδευσης αέρος ειναι πλέον πολιτική όπως λένε χαρακτηριστικά πηγές απο την Πολεμική Αεροπορία.

Οι εταιρίες- είχε αναφερθεί αναλυτικά η ιστοσελίδα μας με ρεπορτάζ για τους μνηστήρες της Καλαμάτας- έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και τα ποσά που ζητούν για να διαθέσουν τα δικά τους jet αεροσκάφη για την εκπαίδευση των νέων ιπτάμενων.

Εξελίξεις σίγουρα θα υπάρξουν και ο Αρχηγός της ΠΑ θέλει να προχωρήσει αυτό το μεγάλο στοίχημα αρκετών ετών που οι ίδιοι οι Έλληνες πιλότοι το έχουν κερδίσει στη διεθνή αεροπορική σκηνή με τις συνεχείς διακρίσεις ενώ από την πλευρά της ηγεσίας συνεχως σε συναντήσεις στο εξωτερικό γίνεται η προώθηση αυτού του εγχειρήματος της χώρας μας.

Οι Τούρκοι πάγωσαν την εφαρμογή των ΜΟΕ: Αντίδραση για το άσυλο σε “πραξικοπηματία”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: