Συνεχίζει τις εκκλήσεις για ανακωχή με τις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου: Άρθρο στην USA Today




Σε άρθρο του στην εφημερίδα USA Today ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου, γράφει πως οι απόπειρες των ΗΠΑ να βλάψουν την τουρκική οικονομία, πλήτουν το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την Sabah, tο άρθρο υπογραμμίζει τις τουρκικές δεσμεύσεις στην Συμμαχία, στην πολιτική και αμυντική υποστήριξη και επισημαίνει πως ο δρόμος για επιλυθείη κρίση μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, είναι μέσω της διπλωματίας και όχι των δασμών.

“Ο Πρόεδρος Τραμπ είχε δίκιο όταν κάλεσε τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, να αυξήσουν τις αμυντικές εισφορές τους. Όμως οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στοχεύουν την Τουρκία – και οι απειλές για νέες – αποξενώνουν έναν από τους λίγους συμμαχους στο ΝΑΤΟ που είναι ήδη μπροστά από τον στόχο”, γράφει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σημειώνει δε πως η Τουρκία έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ.

“Οι κυρώσεις, που η κυβέρνηση του κ.Τραμπ επέβαλλε στην Τουρκία, σε κάθε περίπτωση τίθενται για να διαταράξουν κάθε ατμόσφαιρα συνεργασίας- κι όλα αυτά όταν οι διεθνείς απειλές απαιτούν να ισχυροποιήσουμε, όχι να κάνουμε πιο αδύναμους τους δεσμούς που μας κρατούν μαζί” έγραψε.

Με πληροφορίες από την Sabah

Ολοταχώς σε νέες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας: Ο Τραμπ απέρριψε προσφορά του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: