Συνάντηση του Γιώργου Περδίκη με τον Σενέρ Λεβέντ που διώκεται από το τουρκικό καθεστώς




Συνάντηση με τον διωκόμενο από το καθεστώς Ερντογάν και τα όργανά του στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σενέρ Λεβέντ, είχε ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης

Η συνάντηση έγινε αρχικά στο οδόφραγμα Λήδρα Πάλας το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ στη συνέχεια συζήτησαν στα γραφεία της εφημερίδας “Αφρίκα”

Η πλήρης ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης συνάντησε στην εφημερίδα «Αφρίκα» τον Σενέρ Λεβέντ

Εκφράζοντας στήριξη αλλά και αλληλεγγύη, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και Αναπληρώτρια Πρόεδρος κα. Έφη Ξάνθου συναντήθηκαν με τον Κύπριο δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ στο οδόφραγμα Λήδρα Πάλας στις 3:10 το απόγευμα της Τετάρτης και ακολούθως μετέβησαν στα γραφεία της εφημερίδας «Αφρίκα».

Οι Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν βρίσκονται αντιμέτωποι με δύο ποινικές διώξεις που καταχωρήθηκαν στο Δικαστήριο της Άγκυρας και όπως σημειώνει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, αποτελούν μοχλό πίεσης της Άγκυρας προς τους Τουρκοκύπριους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην έκφραση της διαφωνίας του Κινήματος σε σχέση με τον τρόπο που εκδίδει η λεγόμενη «Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» στην Τουρκία τον δήθεν υπό κατηγορία δημοσιογράφο, αλλά και τις συνέπειες που προκύπτουν από την απόφαση της Τουρκίας να δικάσει τον κ. Λεβέντ, δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι μπορεί να έχει εξουσία και στο κατεχόμενο μέρος του νησιού. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και η νέα κατάσταση πραγμάτων τόσο στην κατεχόμενη Κύπρο, όσο και την Τουρκία μετά την επανεκλογή του Ερτογάν ως προέδρου της Τουρκίας.

Η επίσκεψη του κ. Περδίκη στην εφημερίδα «Αφρίκα» και η συνάντησή του με τον κ. Λεβέντ, συμπληρώνουν τις πράξεις στήριξης στις οποίες προέβη το Κίνημα, δηλαδή την αποστολή σχετικών επιστολών στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη καθώς και τους Ευρωπαίους Πράσινους, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
01/08/2018 18:37

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: