Συνάντηση του αρχηγού της Ε.Φ. με τον αρχηγό Στρατού των ΗΠΑ για ενεργειακά-ασφάλεια




Στο πλαίσιο επίσκεψης του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ στρατηγός Mark A. Milley, πραγματοποίησε ολιγόωρη στάση στην Κύπρο για επίσκεψη στις Βρετανικές Βάσεις, ενώ ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου Λάρνακας και σε αυτή παρευρέθησαν η πρέσβειρα των ΗΠΑ, ο Ύπατος Αρμοστής του ΗΒ, οι Ακόλουθοι Άμυνας ΗΠΑ και ΗΒ καθώς και επιτελείς του ΓΕΕΦ.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς προέβη σε συνοπτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη στάση της Τουρκίας καθώς και την οργάνωση, λειτουργία και μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την αμυντική συνεργασία της Κύπρου με τις χώρες της περιοχής και την συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήθηκαν επίσης τομείς περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας με επίκεντρο την ανταλλαγή επισκέψεων, την εκπαίδευση στελεχών, τη διεξαγωγή διμερών ή πολυμερών ασκήσεων καθώς και τη δυνατότητα παροχής διευκολύνσεων στο πρότυπο παρόμοιων διμερών συμφωνιών με άλλα κράτη.

Ο Στρατηγός Milley ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την ενημέρωση και προέβη σε παρουσίαση των διαπιστώσεων του από την περιοδεία του στην περιοχή.

ΓΕΕΦ
20/8/2018

Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ και Κύπρου; Πιο κοντά στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: