Συναγερμός στην Ευρώπη για την ιλαρά: 37 νεκροί στο πρώτο εξάμηνο, έκκληση για εμβολιασμούς




Σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκονται τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη και οι αρμόδιοι απευθύνουν επείγουσες εκκλήσεις για εμβολιασμούς.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότεροι από 41,000 άνθρωποι έχουν νοσήσει τους πρώτους έξι μήνες του 2018 και 37 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Πέρσι τα κρούσματα ήταν 23,927 και το 2016 μόλις 5,273. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολίτες δεν προβαίνουν σε εμβολιασμούς.

Στη Βρετανία τα κρούσματα το 2018 ανήλθαν στα 807. Οι αρμόδιες αρχές αναφέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι πολίτες ταξίδεψαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπου υπάρχει έξαρση.

Η ιλαρά είναι πολύ μεταδοτική ασθένεια και μεταδίδεται εύκολα με το βήχα και το φτάρνισμα. Όσοι νοσήσουν μπορούν να αναρρώσουν ωστόσο η ασθένεια μπορεί να αφήσει σοβαρές παρενέργειες όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, πνευμονία ή επιπλοκές στο συκώτι.

Το εμβόλιο της ιλαράς ήταν πολύ διαδεδομένο και προσέφερε προστασία, ωστόσο μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας για σύνδεσή του με περιστατικά αυτισμού, απέτρεψαν πολλούς γονείς από το να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε Σερβία και Ουκρανία.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
22/08/2018 10:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: