Στον Αμερικανό Στεν Κρόνκε πέρασε η Άρσεναλ μετά την πώληση των μετοχών του Ουσμάνοφ




Ο Ρώσος μεγιστάνας Αλισέρ Ουσμάνοφ πούλησε το μερίδιο που είχε στην Άρσεναλ στον Αμερικανό επιχειρηματία Στεν Κρόνκε και πλέον η αγγλική ομάδα ποδοσφαίρου ανήκει σε αυτόν.

Ο Ουσμάνοφ είχε μετοχές της Άρσεναλ από το 2007, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο και αποφάσισε να βγει εκτός παιχνιδιού.

Η δημοφιλής ποδοσφαιρική ομάδα διευθύνεται από την εταιρεία Arsenal Holdings στην οποία ανήκει το 100% των μετοχών της ομάδας.

Στην πραγματικότητα ιδιοκτήτης της έγινε ο Κρόνεκ, ο οποίος είναι κάτοχος της εταιρείας Kroenke Sports Enterprises (KSE). Ο Κρόνκε κατείχε το 67% των μετοχών της ομάδας ωστόσο είχε κάνει πρόταση στους άλλους μετόχους, μεταξύ των οποίων και ο Ουσμάνοφ ο οποίος κατείχε το 30% των μετοχών να αγοράσει τις μετοχές τους. Έτσι ο Κρόνκε μετά την απόφαση του Ουσμάνοφ κατέβαλλε το αντίτιμο των 550 εκατομμυρίων λιρών (περισσότερα από 711 εκ. δολάρια) για να αποκτήσει το πακέτο των μετοχών του.

Ο ίδιος ο Ουσμάμνοφ στην ανακοίνωση του λέει ότι «Πήρα την απόφαση να πουλήσω τις μετοχές μου στην ποδοσφαιρική ομάδα Arsenal η οποία μπορεί να είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Εύχομαι μεγάλες επιτυχίες στην σπουδαία αυτή ομάδα και σε όλους εκείνους , που συνέδεσαν την ζωή και την καριέρα τους μαζί της».

ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
07/08/2018 20:02

Οι φίλοι των αγώνων αυτοκινήτου στρέφουν τα βλέμματα στο Ράλι Γερμανίας: Έξι θεαματικές μέρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: