Στο πιο ψηλό βάθρο ο Κοντίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας: Η δεύτερη χρονιά του




Παγκόσμιος πρωταθλητής, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία Laser, ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης.

Η απονομή θα γίνει στις 18:00 ώρα Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στον στίβο του Άαρχους της Δανίας, όπου το 2008 είχε στεφθεί για δεύτερη συνεχή φορά Πρωταθλητής Κόσμου στους Νέους, ο 28χρονος ιστιοπλόος κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας του 2018, υπερασπιζόμενος το παγκόσμιο πρωτάθλημα των Laser που κέρδισε πέρσι στο Σπλιτ.

Σε μια κούρσα μεταλλίων χωρίς περιθώριο λάθους ο Κύπριος Ολυμπιονίκης έκανε ένα άριστο τακτικά αγώνα, έμεινε κοντά στον Matthew Wearn και τερματίζοντας ακριβώς πίσω του, σφράγισε την πρωτιά με 59 βαθμούς ποινής, έναντι 61β του Αυστραλού.Τρίτος ο Γερμανός Buhl.

Ο Παύλος Κοντίδης μπήκε στην κούρσα μεταλλίων με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών και ήθελε απλά να τερματίσει πίσω από τον Wearn, κάτι που πέτυχε. Με ψυχραιμία διαχειρίστηκε σωστά την ιστιοδρομία ακόμα και όταν ο Wearn ξέφυγε 2-3 θέσεις μπροστά και έτσι στέφθηκε Πρωταθλητής Κόσμου.

Μέσα από τον αγώνα στο Άαρχους, ο Κοντίδης έγινε ο πρώτος Κύπριος αθλητής που κερδίζει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

Συγχαρητήρια από Αναστασιάδη

Τα συγχαρητήρια του στον Παύλο Κοντίδη, ο οποίος για δεύτερη συνεχή χρονιά στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, εκφράζει, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

ΚΥΠΕ
10/08/2018 16:08

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: