Στην Θεσσαλονίκη το «Ασημένιο Βέλος», το τρένο που θα πηγαίνει στην Αθήνα σε 3,5 ώρες (video)




Στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το «ασημένιο βέλος» γνωστό και ως ETR 450 που επιτυγχάνει ταχύτητες έως 250 χλμ./ώρα και είναι το τρένο που πρόκειται να παρουσιάσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη φετινή Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από τα ξημερώματα το «ασημένιο βέλος», Frecciargento ETR 485, το τρένο που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για τη νέα εποχή στον ελληνικό σιδηρόδρομο, αφού θα διανύει τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα σε μόλις 3,5 ώρες, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του voria.gr.

Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτο, το ιταλικό «ασημένιο βέλος» θα πραγματοποιεί δοκιμαστικές διαδρομές προς Κατερίνη.

Σύμφωνα με το seleo.gr seleo.gr, το τρένο πέρασε στη χώρα μας από την Ειδομένη, όπου το υποδέχθηκαν ο τοπικός σταθμάρχης και οι υπάλληλοι κι αφού τακτοποιήθηκαν τα τυπικά, μιας και πρώτη φορά έμπαινε σε ελληνικό έδαφος, ξεκίνησε για τη Θεσσαλονίκη.

Το τρένο θα μείνει στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για το διάστημα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης και στη συνέχεια θα επιστρέψει προσωρινά στην Ιταλία, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη (σ.σ. μέχρι το Δομοκό). Τα έργα αναβάθμισης της γραμμής Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός αναμενόταν να παραδοθούν τον Ιούνιο του 2018, ημερομηνία που μετατέθηκε για το φθινόπωρο, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται ως τότε τα συστήματα ETCS και φωτοσήμανσης.

Η FSItaliane και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν δεσμευτεί να φέρουν στην Ελλάδα σύγχρονο τροχαίο υλικό, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο ανήκει στον ΟΣΕ. Το ETR 485 έχει μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ/ώρα, αλλά στο σύντομο ταξιδάκι στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Κατερίνη, δεν θα ξεπεράσει τα 200 χλμ/ώρα, ταχύτητα που θα πιάσει μόλις για 1′.

Πηγή: http://www.voria.gr/article/eftase-sti-thessaloniki-to-asimenio-velos-tis-trenose-vid

Πρόκειται για ένα συρμό κατασκευής του 1997, που ανακαινίστηκε πλήρως την περίοδο 2004-2009. Ο συρμός τιυ ETR 485 διαθέτει 9 βαγόνια, εκ των οποίων 3 α΄ θέσης, μπαρ-εστιατόριο και 5 β΄ θέσης, με ικανότητα μεταφοράς 489 επιβατών (146 στην α΄ θέση, 343 στη β΄ θέση, 2 σε ειδικές θέσεις για αναπηρικά καροτσάκια και 23 θέσεις στο εστιατόριο). Ο νέος συρμός γαι τα ελληνικά δεδομένα, αναμένεται να διατρέξει πρώτη φορά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Λάρισα μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: