Στη Συρία ο υπουργός άμυνας του Ιράν: Θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους




Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Αμίρ Χαταμί έφθασε σήμερα στη Συρία όπου θα έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους αμυντικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.
Ιρανικές δυνάμεις μάχονται στο πλευρό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο.
«Ελπίζουμε να έχουμε έναν παραγωγικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Συρίας», δήλωσε ο Χαταμί κατά την άφιξή του στη Συρία, σύμφωνα με το Fars News.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως το Ιράν θα πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Συρία.
Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η στρατιωτική παρουσία τους στη Συρία είναι με πρόσκληση της κυβέρνησης Άσαντ και πως δεν έχουν κάποια άμεσα σχέδια να αποσυρθούν.
Περισσότεροι από 1.000 Ιρανοί, περιλαμβανομένων υψηλόβαθμων μελών της επίλεκτης Επαναστατικής Φρουράς, έχουν σκοτωθεί στη Συρία από το 2012.
Αρχικά οι Φρουροί παρέμεναν σιωπηλοί όσον αφορά τον ρόλο τους στον πόλεμο της Συρίας. Όμως τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξάνονται οι απώλειες, έχουν γίνει πιο ειλικρινείς όσον αφορά την εμπλοκή τους, περιγράφοντάς την ως μια υπαρξιακή μάχη εναντίον των σουνιτών μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που θεωρούν τους σιίτες –την πλειονότητα του ιρανικού πληθυσμού– αποστάτες.

26/08/2018 11:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Τεχεράνη, Ιράν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: