Σήμερα οι τελικές προτάσεις των εκπαιδευτικών: Μέσα στο Σαββατοκύριακο νέα συνάντηση




Πρόσκληση από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού αναμένουν το Σαββατοκύριακο οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, οι οποίες θα αποστείλουν αργά σήμερα στον αρμόδιο Υπουργό κοινή επιστολή με τρία παραρτήματα που αφορούν τις οριστικοποιημένες προτάσεις τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους είπε πως οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών είναι έτοιμες ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο να συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας, ώστε να ολοκληρωθεί ο διάλογος για τον εξορθολογισμό των δαπανών στην παιδεία.

«Αυτό που έχουμε αποφασίσει είναι ότι θα αποστείλουμε μια κοινή επιστολή στον Υπουργό Παιδείας των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, στην οποία θα υπάρχουν τρία παραρτήματα, ένα για κάθε οργάνωση, με την οποία θα κατατίθενται οι εισηγήσεις κάθε οργάνωσης, για την αντιμετώπισης της κρίσης στο χώρο της παιδείας», είπε ο κ. Σωκράτους.

Εξέφρασε την ελπίδα οι εισηγήσεις αυτές να γίνουν αποδεκτές από τον Υπουργό, ώστε να δοθεί ένα αίσιο τέλος στην κρίση στο χώρο της παιδείας.

Ερωτηθείς τι περιλαμβάνουν οι προτάσεις, ο κ. Σωκράτους ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκαλύψει προτού φτάσουν στα χέρια του Υπουργού, ωστόσο, τόνισε πως «είναι εισηγήσεις, οι οποίες δεν απειλούν την ποιότητα της εκπαίδευσης, ούτε λειτουργούν σε βάρος μαθητών ή άλλων εμπλεκομένων στο χώρο της εκπαίδευσης».

ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
03/08/2018 17:29

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: