Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ στην Ιταλία: Άγνωστο αν υπάρχουν θύματα ή ζημιές




Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών ταρακούνησε μια περιοχή στην κεντροανατολική Ιταλία, στις ακτές της χώρας στην Αδριατική, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ανακοίνωσε το ιταλικό Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (INGV), πάντως δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.

Ο σεισμός καταγράφηκε στις 23:48 τοπική ώρα (00:48 ώρα Ελλάδας) κοντά στο Μοντελτσιφόρε, στο Μολίζε, σε βάθος 19 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ινστιτούτου.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι για πιθανές ζημιές ή θύματα», γνωστοποίησε η Πολιτική Προστασία μέσω Twitter.

«Προς το παρόν το κέντρο διοίκησης του πυροσβεστικού σώματος δεν έχει λάβει παρά μόνο κλήσεις για πληροφορίες από πολίτες, κανένα αίτημα για διάσωση. Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αναγνώρισης επί του πεδίου», ανέφερε η πυροσβεστική επίσης μέσω Twitter.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, τοπικοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

Στην Ιταλία γενικά σοβαρές υλικές ζημιές προκαλούνται όταν σημειώνονται σεισμοί μεγέθους μεγαλύτερου από 5,5 βαθμούς, κατά το INGV. Όμως τον Αύγουστο του 2017, σεισμική δόνηση 4,0 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και προκάλεσε την κατάρρευση πολλών κτιρίων στο νησί Ίσκια, στα ανοικτά της Νάπολης.

15/08/2018 02:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: