Σε ντελίριο ο Ερντογάν χάνει την οικονομία και τη χώρα αλλά ακόμη κυνηγάει “Γκιουλενιστές”




KEIMENO ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

«Fake news» αποδεικνύεται η ανακοίνωση της Άγκυρας με ημερομηνία 18 Ιουλίου περί «άρσης των έκτακτων μέτρων ασφαλείας», τα οποία είχε επιβάλλει ο Ταγίπ Ερτογάν μετά το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016 κι αυτό αποδεικνύεται, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, από τις νέες διώξεις κατά πολιτών αλλά και στρατιωτικού προσωπικού μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα.

Μπορεί η διεθνής κοινότητα να ασχολείται με τα όσα συγκλονιστικά συμβαίνουν στην τουρκική οικονομία και το προσωρινό πάγωμα της παράδοσης των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, όμως στην τουρκική πολιτική σκηνή παραμένει κυρίως η εμμονή του προέδρου Ερντογάν, κατά των λεγόμενων «Γκιουλενιστών».

  • Νέο κύμα διώξεων και συλλήψεων

Η Τουρκική στρατοχωροφυλακή που τον στήριξε κατά τη διάρκεια των ωρών που εκδηλωνόταν το πραξικόπημα, εδώ και μέρες είχε ξεκινήσει μια ακόμη έρευνα ώστε να εντοπιστούν «αντικαθεστωτικοί» και φανατικοί της οργάνωσης «FETO».

Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών που ξεκίνησαν ταυτόχρονα σε είκοσι διαφορετικούς νομούς της Τουρκίας ήταν ένα εκτεταμένο μπαράζ με νέες συλλήψεις ακόμη 29 ατόμων, αρκετοί είναι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και των τριών κλάδων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και νεαρό άτομο το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρισκόταν στα πρώτα στάδια της στρατιωτικής του καριέρας καθώς φοιτούσε σε παραγωγική σχολή.

Οι περισσότερες εκ των ερευνών έγιναν γύρω από το νομό Kilis και συνεχίζονται μιας και αναζητούνται κι άλλοι ύποπτοι στην ίδια περιοχή ως μέλη της οργάνωσης κατά του Τούρκου προέδρου.

Οι διώξεις συνεχίστηκαν και στην περιοχή του Ικονίου καθώς εκεί 114 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, οι περισσότεροι αξιωματικοί παραδόθηκαν στις αρχές καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες οι 15 είναι ιπτάμενοι μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος τους, αποτελούσε ένα ακόμη μεγάλο «κατηγορώ» του Ερτογάν, πως ήταν άνθρωποι που είχαν ενεργό συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου και συνδέονται με τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης «FETO».

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΗΠΑ εναντίον Τουρκίας: Η επερχόμενη ρήξη των δύο μεγαλύτερων στρατών του ΝΑΤΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: