Σε μονομαχία δύο ομάδες από την ίδια πόλη: Ρεάλ και Ατλέτικο διεκδικούν το UEFA Super Cup




Μία χώρα, μία πόλη, ένα τρόπαιο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και η κάτοχος του Europa League Ατλέτικο Μαδρίτης, θα διεκδικήσουν αύριο (22:00) στο στάδιο Lillekula στο Ταλίν της Εσθονίας, το UEFA Super Cup. Θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ομάδες από την ίδια πόλη θα αγωνιστούν για το τρόπαιο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκινά μια νέα σεζόν στη μετά-Ρονάλντο εποχή. Αντίθετα η Ατλέτικο Μαδρίτης κατόρθωσε να κρατήσει το αστέρι της Αντουάν Γκριεζμάν. Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν κορυφαίος στόχος τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και της Μπαρστελόνα πριν υπογράψει ανανέωση του συμβολαίου με την ομάδα της Μαδρίτης τον Ιούνιο.

Δίχως άλλο, η άφιξη του Χoυλέν Λοπετέγκι στον πάγκο της, στη θέση του Ζινεντίν Ζιντάν και η αναχώρηση του Ρονάλντο για την Γιουβέντους, σημαίνει ότι η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, ενώ η Ατλέτικο είναι τόσο σταθερή όσο ποτέ, με την ουσία της ομάδας να παραμένει σε μεγάλο βαθμό η ίδια τις τρεις τελευταίες σεζόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο για πρώτη φορά σε μια δεκαετία. Είναι επίσης ο υψηλότερος σκόρερ στην ιστορία του ντέρμπι της Μαδρίτης (με 22 γκολ) και όλοι περιμένουν να διαπ[ιστώσουν πώς θα αντεπεξέλθουν οι Μαδριλένοι της Ρεάλ στην απουσία του.

Το μεγαλύτερο μέρος του ισπανικού ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης ταξίδεψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με συνέπεια να έχει μια πλήρη προετοιμασία ως αποτέλεσμα του πρώιμου αποκλεισμού της Ισπανίας, ενώ Μπέιλ και Μπενζεμά προπονήθηκαν πλήρως λόγω της μη συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Λούκα Μόντριτς έπαιξε μόλις 15 λεπτά στην προετοιμασία, αφού οδήγησε την Κροατία στον τελικό και αναμένεται να ξεκινήσει από τον πάγκο, εν μέσω σεναρίων για το μέλλον του.

Αντίθετα ο Βινίσιους που έφτασε το καλοκαίρι ήταν εντυπωσιακός και αναμένεται να παίξει ρόλο στον αγώνα.

Ο Τιμπό Κουρτουά έφθασε την Ρεάλ Μαδρίτης από την Τσέλσι την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει από τον πάγκο, αφήνοντας χώρο στον Κέιλορ Νάβας

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δαπάνησε τον μεγαλύτερο όγκο των χρημάτων της για την απόκτηση του Τόμας Λεμάρ από τη Μονακό, ξοδεύοντας 70,4 εκτ. ευρώ

Υπήρξαν επίσης αξιοσημείωτες αναχωρήσεις από το Wanda Metropolitano, με τους Τόρες και Γκάμπι να αναχωρούν για Σαγκάν Τόσου στην Ιαπωνία και Αλ Σαάντ στο Κατάρ αντίστοιχα.

Το ντουέτο που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο, Γκριεζμάν και Λούκας Ερνάντες επέστρεψε στις προπονήσεις την περασμένη Δευτέρα, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει από τον πάγκο, ενώ ο άλλος νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τόμας Λεμάρ έχει παρουσιαστεί περισσότερο στην προετοιμασία, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει μαζί με τη νέα άφιξη, τον Κροάτη Νικόλα Κάλινιτς από τη Μίλαν.

Είναι γνωστό το γεγονός ότι η Ρεάλ έχει μία από τις πιο φοβερές επιθέσεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σημειώνοντας συνολικά 94 γκολ στην La Liga την περασμένη σεζόν, ωστόσο διαπιστώνονται επίσης κάποια κενά στην άμυνα, που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έκαναν εννέα διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς να έχει την εστία της ανέπαφη.

Η Ατλέτικο, από την άλλη πλευρά, είχε το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στην La Liga την περασμένη σεζόν (για τρίτη συνεχή χρονιά), με μόλις 22 γκολ.

Και οι δύο ομάδες κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε για τρεις συνεχόμενες χρονιές το Champions League, νικώντας με 3-1 τη Λίβερπουλ στον τελευταίο τελικό του UCL. Η Ατλέτικο, μετά από μια απογοητευτική διαδρομή στους ομίλους του Champions League, υποβιβάστηκε στο Europa League, έπειτα την τρίτη θέση πίσω από Ρόμα και Τσέλσι, αλλά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ατυχία αυτή κερδίζοντας το τρίτο Europa Leagu, νικώντας 3-0 στον τελικό τη Μαρσέιγ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπαίνει στον αγώνα σε καλύτερη φόρμα, έχοντας κερδίσει τρία από τα τέσσερα τελευταία φιλικά παιχνίδια, χάνοντας μόνο 2-1 στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Ατλέτικο είχε μια πιο απίστευτη σεζόν προετοιμασίας, κερδίζοντας μόνο μία από τις πέντε αναμετρήσεις της

Οι δύο ομάδες έχουν συναντήσει συνολικά 219 φορές, με την Ρεάλ Μαδρίτης να έχει νικήσει σε 109 ματς, η Ατλέτικο να κερδίζει 55 φορές και 55 αγώνες να τελειώνουν χωρίς νικήτρια.

Αυτή είναι η δέκατη φορά που οι δύο τους θα συναντηθούν σε ευρωπαϊκό αγώνα, συμπεριλαμβάνοντας τέσσερις διαδοχικές σεζόν στο Champions League, με την Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί στους τελικούς του 2014 και 2016.

Ο 37χρονος Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ θα είναι ο διαιτητής στο Ταλίν. Εγινε διεθνής το 2011 και έχει ήδη οριστεί σε 58 ματς της UEFA. Ήταν τέταρτος διαιτητής στον τελευταίο τελικό του Europa League όταν η Ατλέτικο νίκησε την Μαρσέιγ.

Πιθανές συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Μαρτσέλο, Καζέμιρο, Κρόος, Μπέιλ, Ίσκο, Μάρκο Άσενσιο, Μπενζέμα

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλάκ, Αριάς, Γκόδιν, Σαβίτς, Φίλιπε Λουίς, Κόκε, Σαούλ, Ρόντρι, Τόμας Λέμαρ, Ντιέγκο Κόστα, Καλίνιτς

14/08/2018 09:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: