Σάλος για τον Κουφοντίνα: Κάνετε χάρες σε κατα συρροή δολοφόνους, λένε Κυριάκος και Ντόρα




Για τακτική μεταγωγή, που δεν θα επηρεάσει τον χρόνο έκτισης ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα και η οποία σχετίζεται με το πλάνο του υπουργείου Δικασιοσύνης να παραμείνουν μόνον υπόδικοι, κάνει λόγο ο Κοντονής, μετά και την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που μίλησε για “διευκόλυνση σε κατα συρροή δολοφόνο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί είναι οργισμένοι με την κίνηση της κυβέρνησης. Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ ανέβασε στο Twitter παλαιότερη δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που καταδίκαζε τη χορήγηση άδειας στον δολοφόνο της 17 Νοέμβρη.

Σκληρή, ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη που έκανε λόγο για “χαριστική ρύθμιση” και μεταγωγή σε “φυλακές πολυτελείας”.

Η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα που έχει καταδικαστεί 16 φορές σε ισόβια για ισάριθμες δολοφονίες, έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, ωστόσο η πλευρά Κοντονή δηλώνει ότι τηρήθηκε η νομιμότητα και πως οι μεταγωγές δεν ανακοινώνονται.

Γεγονός παραμένει, ότι η μεταγωγή του καταδικασμένου για δολοφονίες με την οργάνωση “17 Νοέμβρη” έγινε γνωστή από ένα τουίτ του Κυριάκου Μητσοτάκη νωρίτερα σήμερα και είναι βέβαιο ότι κατόπιν αυτού, εξαναγκάστηκε να ανακοινώσει το θέμα το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η οξύτατη αντίδραση της Αλεξίας Μπακογιάννη: “Ο Τσίπρας συναλλάσσεται”

“Αυτό που γίνεται συνεχόμενα από την κυβέρνηση, με αποκορύφωμα το σημερινό, δεν στέκει λογικά. Ο κ. Τσίπρας είτε εκβιάζεται, είτε συναλλάσσεται. Το κόμμα του είχε παραδοσιακά σχέσεις με αυτή την οργάνωση και ηθικά πάντα ήταν υπόλογο για αυτό το ζήτημα” είπε η Αλεξία Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ για την μεταγή Κουφοντίνα.

“Κι εγώ έχω ένα αίτημα στον Τσίπρα, να μου φέρει πίσω τον πατέρα μου, αλλά δεν μπορεί. Καλό θα είναι να εξετάζει καλύτερα τα αιτήματα που ικανοποιεί. Για εμάς, όλες τις οικογένειες των θυμάτων του Κουφοντίνα και της 17 Νοέμβρη, το σημερινό έρχεται ως κερασάκι σε μια “τούρτα” των τελευταίων τριών ετών με τη μία πρόκληση μετά την άλλη για τους νεκρούς μας” ανέφερε και επέκρινε σφοδρά την επιλογή στην μεταχείριση κρατουμένων:

“Μένουν στη φυλακή παιδάκια για λίγα ναρκωτικά και ο μεγαλύτερος δολοφόνος που δεν έχει μετανιώσει τίποτα, μεταφέρεται σε αγροτικές φυλακές”.

Έκλεισε δε λέγοντας: “Εμείς πάρα πολλά χρόνια παλέψαμε για τη δίκαιη αντιμετώπιση των τρομοκρατών. Δεν λειτουργήσαμε ποτέ εκδικητικά, ούτε και το κράτος, αν και η ψυχούλα μας το ξέρει πόσο θα το θέλαμε”.

Τι λέει το Υπουργείο Δικαιοσύνης

“Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.”

Στην ανακοίνωση η πλευρά Κοντονή καυτηριάζει το γεγονός, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέδεσε το θέμα Κουφοντίνα, με τις πρόσφατες φονικές φωτιές.

“Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.” κλείνει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το τουίτ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα από ένα τουίτ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που όπως φαίνεται πληροφορήθηκε τα της μεταγωγής Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές.

Επικρίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό, για την μεταγωγή Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές

Στο τουίτ του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για “μουλωχτή μεταγωγή” θέτοντας προφανώς θέμα για προσπάθεια του Υπουργείου Δικαιοσύνης να μη γίνει γνωστή η μετακόμιση Κουφοντίνα.

Βέβαιο είναι, πως οι συνθήκες στις αγροτικές φυλακές Βόλου είναι μάκράν καλύτερες από τον Κορυδαλλό, ενώ εγείρονται ερωτήματα και για την ασφαλή φύλαξη του κρατούμενου, καθώς τα μέτρα και το προσωπικό, υπολείπονται σε σχέση με αυτά των φυλακών της Αθήνας.

Αντιδρά και η Ένωση Κεντρώων

Με ανακοίνωση η Ένωση Κεντρώων δηλώνει αντίθετη στην μεταγωγή:

“Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι, αυτή την ώρα, βρήκε η κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα του δολοφόνου της 17Ν Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά του στις αγροτικές φυλακές του Βόλου. Στην προσπάθεια της να αλλάξει την πολιτική ατζέντα η κυβέρνηση, δείχνει ότι δεν σέβεται την κοινωνία και τους πολίτες. Όταν μάλιστα, ο συγκεκριμένος κρατούμενος δεν έχει ζητήσει ειλικρινή μεταμέλεια για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: