“Πράσινο φως” στη χρηματοδότηση έργου για τα ρήγματα στην κοίτη του Ιλισού, από τον Σπίρτζη

File Photo: Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με τον πρόεδρο του ΔΣ της ΣΤΑΣΥ Α.Ε Σταύρο Στεφόπουλο (Α) και τον προέδρο του ΔΣ του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Παύλο Ραβάνη (Δ). 9 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη – υπό τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου κ. Γιώργο Δέδε – για το πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω της υποχώρησης τμήματος του εδάφους σε χώρο πλησίον του σταθμού «Ταύρος-Ελευθέριος Βενιζέλος» του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, στην κοίτη του Ιλισού ποταμού. Ο χώρος χρησιμοποιείτο ως χώρος στάθμευσης, εξυπηρετώντας τους πολίτες.

Πρόκειται για πρόβλημα που προκλήθηκε πριν από τρεις μήνες περίπου, όταν υπήρξε υποχώρηση μέρους της επιφάνειας του χώρου στάθμευσης και διαπιστώθηκαν ρήγματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Ιωάννης Μπενίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης του Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Χρήστος Καπάταης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε:

1.Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών – ΕΥΔΑΠ – Περιφέρειας Αττικής – Δήμου Καλλιθέας, με την οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν οι Ρόλοι του κάθε Φορέα για την υλοποίηση του έργου στην κοίτη του Ιλισού ποταμού όπου έχουν διαπιστωθεί ρήγματα

2.Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να χρηματοδοτήσει το έργο

3.Η ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει άμεσα στην ανάθεση και σύνταξη των σχετικών μελετών για την εκτέλεση και υλοποίηση του έργου

4.Η Περιφέρεια Αττικής να αναλάβει τη συντήρηση και διαχείριση του έργου.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα εδώ

09/08/2018 22:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal