“Ο Μακάρθι μοιάζει με αθώο βρέφος μπροστά στον Μιούλερ”, ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Τραμπ




“Μακαρθισμό του χειρότερου είδους” χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016, διαβεβαιώνοντας ότι έδωσε εντολή σε έναν δικηγόρο του Λευκού Οίκου να συνεργαστεί πλήρως με τους ανακριτές επειδή “δεν έχει τίποτα να κρύψει”.

“Μελετήστε τον μακαρίτη Τζόζεφ Μακάρθι επειδή αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια περίοδο, με τον Μιούλερ και τη συμμορία του, που κάνει τον Μακάρθι να μοιάζει με (αθώο) βρέφος. Κάλπικο κυνήγι μαγισσών” ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter ο 45ος πρόεδρος.

Τη δεκαετία του 1950, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από το Ουισκόνσιν Τζόζεφ Μακάρθι είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία που στόχευε οποιονδήποτε υποψιαζόταν ότι ήταν κομμουνιστής ή “συμπαθών” της Ρωσίας. Η ακραία μέθοδος πολιτικής εξόντωσης που εφάρμοζε ονομάστηκε “μακαρθισμός” αλλά οδήγησε τελικά στην πτώση του.

Στην πρωινή ομοβροντία μηνυμάτων του ο Τραμπ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με το οποίο ο δικηγόρος του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν συνεργάστηκε με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ που ερευνά τις υποψίες για αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα.

“Του είχα χορηγήσει άδεια, όπως και σε όλους τους άλλους, να καταθέσει. Δεν ήμουν υποχρεωμένος να το κάνω. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και απαιτώ διαφάνεια ώστε το κίβδηλο και απαίσιο κυνήγι μαγισσών να λάβει τέλος. Μακαρθισμός του ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ είδους”, έγραψε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε επίσης για άλλη μια φορά με δριμύτητα τα μέσα ενημέρωσης γενικά και την εφημερίδα New York Times ιδιαίτερα, εμφανώς ταραγμένος με το συγκεκριμένο άρθρο.

“Για αυτόν τον λόγο τα ΜΜΕ των Ψευδών Ειδήσεων έχουν γίνει ο Εχθρός του Λαού”, υποστήριξε.

19/08/2018 17:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: